Carantină pentru românii care merg în Italia în perioada Sărbătorilor. Lista restricțiilor care intră în vigoare de astăzi

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

În perioada 9 decembrie - 15 ianuarie 2021 intră în vigoare o serie de măsuri din Decret.

Începând de astăzi, persoanele care se întorc din România, Belgia, Franța, Olanda, Cehia, Spania, Marea Britanie sunt obligate să prezinte un test covid efectuat cu 48 de ore înainte de sosirea în Italia.

Însă, potrivit noului Decret, începând cu data de 21 decembrie cine se întoarce din România, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Regatul Unit, Elveția, Andorra, Principatul Monaco, Australia, Japonia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Rwanda, Singapore, Thailanda, Uruguay va trebui să stea în carantină.

Citește și Italia. Deplasările, interzise în perioada Sărbătorilor. Când poți călători și ce se poate schimba: „S-ar putea găsi măsuri de bun-simț!”

„Cei care părăsesc teritoriul național italian chiar înainte de 21 decembrie 2020 și se întorc puțin după 6 ianuarie 2021 vor trebui să se supună acestei obligației”, a anunțat astăzi Ministerul de Interne italian.

 

Călătoriile, interzise

 

În perioada 9 decembrie – 15 ianuarie 2021 sunt interzise deplasările pe întreg teritoriul țării între orele 22.00 și 5.00 dimineața, iar în noaptea de 31 decembrie 2020 de la ora 22.00 până la 7.00 dimineața în ziua de 1 ianuarie 2021, cu excepția celor motivate de muncă, sănătate sau situații de necesitate.

Sunt interzise deplasările între regiuni, iar în zilele de 25, 26 decembrie și 1 ianuarie 2021 este interzisă părăsirea localității, cu excepția celor motivate mai sus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel