Barcelona anunță restricții dure. Măsurile, în vigoare de sâmbătă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Primarul Barcelonei, Ada Colau, a declarat vineri că o interdicţie de adunare a peste zece persoane va intra în vigoare de sâmbătă în capitala regiunii Catalonia, în cadrul unui pachet de măsuri care vizează combaterea creşterii numărului de cazuri de COVID-19, relatează Reuters şi Xinhua.

"Trebuie să evităm adunările a peste zece persoane... Numai zece persoane vor avea de sâmbătă permisiunea de a participa la nunţi şi înmormântări", a declarat Colau în cadrul unei conferinţe de presă.

Autorităţile regionale le-au cerut vineri celor patru milioane de locuitori din Catalonia, inclusiv din capitala Barcelona, să rămână în locuinţe.

"Recomandăm ca oamenii să nu se deplaseze dacă nu este absolut necesar", a declarat şefa departamentului regional de sănătate, Alba Verges, în cadrul unei conferinţe de presă, subliniind că aceasta este cea mai bună cale de a evita o carantină obligatorie.

În plus, autorităţile regionale le-au cerut oamenilor să nu se deplaseze în weekend la reşedinţele secundare şi să evite evenimentele culturale şi sportive.

Măsuri foarte dure 



Potrivit AFP, guvernul regional a anunţat, de asemenea, închiderea cinematografelor, a teatrelor sau a cluburilor, interzicerea vizitelor în căminele de bătrâni sau limitarea capacităţii de primire a barurilor şi restaurantelor la 50%.

Autorităţile spaniole supraveghează de mai multe zile peste 120 de focare active, în special în Catalonia, notează France Presse.

Potrivit agenţiei EFE, Ministerul Sănătăţii de la Madrid a anunţat vineri 628 de noi cazuri de COVID-19 pe ansamblul Spaniei, însă autorităţile catalane au raportat pentru regiunea pe care o administrează 1.111 noi cazuri în ultimele 24 de ore, dintre care 772 în Barcelona şi zona sa metropolitană, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel