Bărbatul care a ucis doi afgani pe un câmp de lângă Arad a fost arestat în Franţa şi va fi adus în ţară

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Bărbatul care a ucis doi migranți afgani și a rănit un al treilea, pe un câmp din județul Arad, a fost prins în Franța și adus în România.

Un bărbat care era căutat după ce a ucis doi migranţi afgani pe un câmp din judeţul Arad, în decembrie 2020, şi a rănit un al treilea afgan, fiind deja condamnat la 22 de ani şi opt luni de închisoare pentru fapte, a fost arestat în Franţa şi a fost adus în România, fiind predat poliţiştilor din Arad.

Condamnatul a fost adus din Franţa de lucrători ai Inspectoratul General al Poliţiei Române şi a fost predat către o escortă din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, pe Aeroportul Internaţional Otopeni, depistarea lui realizându-se în urma cooperării poliţiştilor arădeni cu autorităţile franceze.

Bărbatul este din Afganistan, are 27 de ani şi era deja condamnat în România la 22 de ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, tentativă de omor, trafic de migranţi şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat. După condamnare, Tribunalul Arad a emis un mandat european de arestare.

"Bărbatul, împreună cu alţi cetăţeni afgani, a pătruns ilegal în România, din Serbia, cu scopul de a ajunge în Occident şi a fost implicat în activităţi de racolare, îndrumare şi călăuzire a unor migranţi, în scopul facilitării pentru aceştia a trecerii frauduloase a frontierei cu Ungaria, în vederea obţinerii de foloase patrimoniale. În cadrul activităţilor de racolare, îndrumare şi călăuzire, cel în cauză a ucis doi afgani şi rănit grav un al treilea, faptă care a avut loc în decembrie 2020, pe un câmp situat în apropierea localităţii Şagu, lângă autostrada Arad-Timişoara. După săvârşirea faptei, acesta ar fi părăsit România, pe numele său fiind emis un mandat de urmărire internaţională", a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, potrivit Agerpres.

Afganul era arestat în Franţa încă din 21 martie 2023 în vederea executării mandatului european de arestare emis de Tribunalul Arad, fiind predat anchetatorilor români după finalizarea tuturor procedurilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel