Bărbat, la volanul unui automobil, oprit la frontieră. Șoferul deținea un permis de conducere fals, cumpărat cu 300 de euro

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Bărbat, la volanul unui automobil, oprit la frontieră. Șoferul deținea un permis de conducere fals, cumpărat cu 300 de euro
Bărbat, la volanul unui automobil, oprit la frontieră. Șoferul deținea un permis de conducere fals, cumpărat cu 300 de euro

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit un permis de conducere fals, pe care un cetăţean din Republica Moldova îl folosea deşi nu obţinuse niciodată dreptul de a conduce.

 

 

 

 

În data de 23 februarie 2022, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieşi din România un cetăţean din Republica Moldova în vârstă de 27 de ani care conducea un autovehicul înmatriculat în Polonia.

La controlul de frontieră bărbatul a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, valabil pentru categoriile B şi C.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului prezentat de tânăr, colegii noştri au efectuat verificări specifice, ocazie cu care au stabilit faptul că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi de fond ale unuia autentic, fiind fals total. Totodată, oamenii legii au stabilit faptul că cetăţeanul nu este deţinător al niciunui permis de conducere valabil şi nu a obţinut niciodată acest drept.

Persoana a declarat că a procurat documentul în urmă cu câteva luni de zile prin intermediul unui prieten, cetăţean din Republica Moldova, care i-a promis că îl ajută să procure un permis de conducere, valabil pentru categoriile B şi C, pentru a-l folosi la locul de muncă, plătindu-i suma de 300 de euro.  Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În ziua de 14 februarie, în jurul orei 20.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani, care conducea un autoturism, an de fabricaţie 2020, înmatriculat în Italia.

 

Autoturism de lux, căutat de autorităţile din Italia, descoperit în vama Albița. Șoferul a rămas pieton
 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism de lux, an de fabricaţie 2020, care figurează în bazele de date ca fiind căutat de autorităţile din Italia.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, polițiștii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia la data de 11.01.2022.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a împrumutat autoturismul, în luna decembrie a anului trecut, de la un prieten aflat în Italia, achitându-i acestuia o sumă de bani pentru a putea folosi mijlocul de transport  timp de două luni. Acesta a mai adăugat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de  furt, iar autoturismul, în valoare de 450.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel