Germania. Microbuz plin cu români, oprit pe autostradă. Toți pasagerii au fost verificați, iar șoferului i s-a interzis să mai urce la volan

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un microbuz plin cu români care circula pe Autostrada A8 a fost oprit de polițiști, în apropiere de localitatea Neunkirchen. Toți pasagerii au fost verificați, iar șoferul a fost oprit să mai continue drumul, după ce ofițerii au descoperit că acesta avea un permis de conducere fals. 

Un microbuz marca Volkswagen Sharan în care se aflau cinci persoane și care circula pe A8 a fost verificat de polițiști vineri, 10 decembrie, în jurul orei 12.00. În urma verificărilor s-a stabilit că șoferul microbuzului nu avea permis de conducere valabil, astfel că i-a fost interzisă deplasarea. 

Potrivit unui comunicat al poliției, în timpul controlului șoferul român a predat un permis de conducere irlandez, care la o verificare mai atentă s-a dovedit a fi un fals total. Cercetările ulterioare au relevat că bărbatul nu are permis de conducere valabil.

Acesta a fost denunțat pentru conducere fără permis de conducere și fals în acte.

Din fericire pentru pasagerii microbuzului, un alt ocupant al mașinii a putut să se urce la volan și să continue călătoria spre România.

 

S-au înmulțit controalele pe străzile din Germania

 

Acest caz vine la două săptămâni după ce un alt șofer român a fost prins transportând persoane fără să aibă acest drept. 

Astfel, un microbuz cu opt persoane circula pe A96 a fost verificat de polițiști pe 26 noiembrie. Şoferul microbuzului nu avea însă permis de transport internaţional, astfel că i-a fost interzisă deplasarea. 

Potrivit unui comunicat al poliției, în seara zilei de 26 noiembrie 2021, o patrulă de la postul de poliție Memmingen a verificat un microbuz Mercedes, Sprinter, în parcarea Burgacker-Süd (BAB 96, direcția Munchen). Oamenii legii au stabilit că în microbuz călătoreau în total opt persoane care se îndreptau spre casă, în România.

Șoferul de autobuz, un român în vârstă de 32 de ani, a preluat oamenii de la diferite adrese din Elveția pentru a putea călători în țara lor de origine prin Germania și Austria. Pentru un astfel de transport internațional de persoane este necesar un permis, pe care șoferul român nu l-a putut prezenta.

În consecință, au fost demarate cercetări suplimentare și au fost inițiate procedurile contravenționale, mai menționează sursa citată. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel