Bărbați români, EXPLOATAȚI în Scoția de un CONAȚIONAL. 5 LEI pe zi pentru munci agricole și dormeau pe aceeași saltea

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi bărbați români au fost exploatați și traficați de un conațional. Acesta din urmă a fost găsit vinovat de un juriu din Perth, Scoția, pentru trafic de persoane. Victimele sale primeau o liră sterlină pe zi pentru munci agricole grele.

Dan Dragomir de 44 de ani, și Gheorghe Sandu în vârstă de 33 de ani au fost victimele unui alt român, Remus Groza de 31 de ani. Acesta din urmă le promisese conaționalilor săi locuri de muncă în agricultură, în Scoția. De muncă au găsit, însă Groza păstra pentru el banii pentru care munceau Dragomir și Sandu, plătindu-i pe acștia cu doar 30 de lire pe lună, adică puțin mai mult de 5 lei/zi. Faptele s-au petrecutdin iulie până în septembire, anul trecut.

Dan Groza  a fost găsit vinovat de trafic de persoane de instanțele scoțiene, după ce i-a obligat pe cei doi conaționali să locuiască în condiții mizerabile și le dădea 30 de lire sterline pe lună pentru muncile grele din agricultură. Pe lângă suma de bani mizeră, cei doi români exploatați au povestit, în fața instanței, că au fost nevoiți să împartă o saltea și să mănânce numai cartofi, potrivit publicației The Times.

Cei doi români ajunși aproape sclavi în Scoția, și-au dat seama că ceea ce le promisese conaționalul lor nu avea să se adeverască. Deși li se spusese că au cazarea asigurată, aceștia s-au trezit într-un spațiu impropriu, cazați la comun, în Perth. Cinci persoane au fost nevoite să împartă două saltele pentru a dormi. Slariile pentru munca prestată de ei erau încasate de Groza, care în schimb le dădea 1 liră/zi, ba , mai mult, după ce făceau munci agircole grele toată ziua, ei erau hrăniți doar cu cartofi.

Un juriu din curtea șerifului din Perth l-a găsit pe Remus Groza, 31 de ani, vinovat de traficul celor doi bărbați și exploatarea lor în perioada 17 iulie - 6 septembrie anul trecut. El i-a luat pe cei doi români de pe aeroportul din Glasgow și i-a adăpostit în Perth, înainte de a-i duce la ferme pentru a lucra pentru el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel