Avion cu 188 persoane, PRĂBUȘIT. S-a găsit cutia neagră

Narcis Popa |
Data publicării:

Una dintre cele două cutii negre ale avionului companiei indoneziene low cost Lion Air care s-a prăbuşit în mare luni cu 188 de persoane la bord a fost găsită, a anunţat joi şeful Comitetului naţional pentru securitate în transporturi, citat de AFP.

"Am găsit una dintre cutiile negre", a declarat pentru AFP Soerjanto Tjahjono. "Nu ştim dacă este vorba despre FDR (care înregistrează parametrii de zbor) sau despre CVR (care înregistrează sunetele din cabina piloţilor", a adăugat el.

Armata indoneziană a anunţat miercuri că este posibil să fi localizat epava avionului. Pentru a recupera cele două cutii negre ale aparatului, o mie de persoane au fost mobilizate, printre care zeci de scafandri, dar şi elicoptere şi ambarcaţiuni.

Avionul Boeing 737 MAX 8 al Lion Air, dat în folosinţă de numai câteva luni, s-a scufundat luni în Marea Java. Cu puţin timp înainte, echipajul a solicitat controlului aerian permisiunea pentru a reveni la Jakarta, punctul său de plecare.

Avionul se îndrepta spre Pangkal Pingang, localitate de tranzit pentru turiştii dornici să profite de plajele de pe insula vecină Belitung.

Autorităţile au exclus posibilitatea de a mai găsi supravieţuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel