Aveți grijă ce consumați! Sute de litri de apă și răcoritoare, retrase de la vânzare de Protecția Consumatorului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Aveți grijă ce consumați! Sute de litri de apă și răcoritoare, retrase de la vânzare de Protecția Consumatorului
Aveți grijă ce consumați! Sute de litri de apă și răcoritoare, retrase de la vânzare de Protecția Consumatorului

Peste 350.000 de litri de apă, sucuri și băuturi răcoritoare, verificați de ANPC au înregistrat diverse nereguli si au fost retrase de la vânzare.
 

Sucurile nu erau depozitate corepunzător, sau erau comercializate în afara termenului de valabilitate. Mai mult, unele magazine vindeau băuturi răcoritoare la pahar sub denumirea de „limonadă” sau „granita”, dar care – în realitate – erau siropuri cu aromă de lămâie sau alte arome, ce contineau colorantii alimentari nerecomandați copiilor.

Alte ZECI de sortimente de înghețată toxică, retrase din magazinele din toată țara. Alertă sanitară venită din Franța

Reamintim că, ieri, au fost emise noi alerte de îngheţată care conţine substanţe toxice, de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Zeci de sortimente noi, retrase de la rafturi.

Peste 20 de sortimente de îngheţată au fost retrase din Carrefour şi alte patru sortimente vor fi scoase din frigidere din hipermarketurile Auchan. O mare parte din marfă a fost însă deja vândută. „Alerta a fost pe depășirea concentrație de oxid de etilena, un aditiv. Alerta a interesat mai multe tipuri de îngheţată produse de mai multe firme. Alerta a fost lansată de producătorii din Franţa în special. Noi ca DSVSA am primit o listă de distribuite unde au fost livrate, în special supermarketuri, hipermarketuri, benzinării. Conform procedurilor agenții economici au retras voluntar respectivele sortimente ai loturi incriminate, DSVSA iaşi prin inspectori a verificat conformitatea retragerilor şi direcționarea către neutralizare acolo unde a fost cazul. Au fost puse Afişe la casele de marcat pt a atenționare cumpărătorii în cazul în care au achiziționat produse incriminate să le returneze”, Bogdan Novenschi, specialist în cadrul DSVSA Iaşi,

 [citeste si]                                     

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel