Avertismentul medicului Rafila: Ultimele două luni ale anului, critice din cauza COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
rafila_medic
rafila_medic

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a vorbit despre evoluţia epidemiei de COVID-19, afirmând ca cel mai probabil va urma un val doi al infectărilor, iar "critice vor fi probabil ultimele două luni ale acestui an",- noiembrie şi decembrie, "când se estimează la nivelul regiunii europene o creştere importanta a numărului de cazuri".

Rafila a spus că s-ar putea să asistăm spre jumătatea anului viitor la începutul controlului acestei boli, numai dacă vom avea la dispoziţie un vaccin care să fie suficient de eficace.

"Dacă ne vom referi la valul doi, acest val, din ceea ce ştiu şi de la OMS, critice vor fi probabil ultimele două luni ale acestui an, noiembrie şi decembrie, când se estimează la nivelul regiunii europene o creştere importanta a numărului de cazuri. Şi odată cu venirea sezonului rece, cu desfăşurarea activităţilor mai mult in spatii închise, mai puţin în spaţii deschise, există acest risc. Şi dacă populaţia nu va fi suficient de antrenată, ca sa spun asa, in respectarea acestor masuri de distanţare, sigur ca se poate ajunge si la un al doilea val, dar in niciun caz nu putem discuta de ani de zile de evoluţie a acestor valuri pandemice. Mai degrabă s-ar putea sa asistam spre jumătatea anului viitor la începutul controlului acestei boli, numai dacă vom avea la dispoziţie un vaccin care sa fie suficient de eficace încât să oprească transmiterea, mai ales la categoriile cu risc", a declarat Rafila.

El a afirmat că suntem după o etapă de creştere constantă a numărului de cazuri de COVID-19, care a debutat în jurul datei de 1 iunie, creştere care s-a oprit spre sfârşitul lunii august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel