Avertismentul medicului Anthony Fauci: Vaccinurile COVID sunt mai puţin eficiente împotriva noilor tulpini

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
fauci
fauci

O serie nouă de date arată că vaccinurile anti-COVID care se găsesc în prezent pe piaţă nu sunt la fel de eficiente împotriva unora dintre noile tulpini ale coronavirusului, avertizează dr. Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic din SUA, conform Mediafax, care preia CNBC.

Rezultatele preliminare ale unor studii arată că noua variantă descoperită în Africa de Sud, cunoscută drept 501Y.V2, poate evita anticorpii generaţi de tratamentele pentru virusul SARS-CoV-2 şi ar reduce eficienţa vaccinurilor. Totuşi, rezultatele trebuie analizate pentru a se confirma teoria. Anthony Fauci a declarat că, deşi tratamentele nu sunt la fel de eficiente, pot oferi în continuare un grad semnificativ de protecţie, fapt ce reconfirmă importanţa vaccinurilor în ceea ce priveşte terminarea pandemiei.

„Urmărim cu atenţie varianta din Africa de Sud, despre care credem că prezintă mai multe semne de îngrijorare, însă nu considerăm că reprezintă un lucru pe care nu îl putem controla”, a adăugat epidemiologul.

Noile variante ale virusului SARS-CoV-2 din Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia se transmit mult mai rapid decât tulpinile anterioare, însă nu prezintă un nivel mai ridicat de mortalitate. În același timp, un studiu realizat de cercetătorii Pfizer şi BioNTech arată că vaccinul pe care l-au dezvoltat are toate şansele să fie la fel de eficient împotriva tulpinii descoperite în Regatul Unit.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel