Aventura unui curier român, în Spania. Cum a fost salvat de trei polițiști, Google translate și un fermier: „S-a lăsat cu îmbrățișări la final!” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Aventura unui curier român, în Spania. Cum a fost salvat de trei polițiștii, Google translate și un fermier „S-a lăsat cu îmbrățișări la final!” - VIDEO
Aventura unui curier român, în Spania. Cum a fost salvat de trei polițiștii, Google translate și un fermier „S-a lăsat cu îmbrățișări la final!” - VIDEO

Un tânăr curier român s-a blocat cu duba într-o mlaștină din Caparroso, comunitatea autonomă Navarra, în nordul Spaniei. A reușit să iasă cu ajutorul unor doi polițiști rutieri, a unui polițist local, Google translate și a unui tractor. După ce a văzut că a scăpat, a îmbrățișat polițiștii și fermierii. 

Totul a avut loc miercuri, pe NA-128, atunci când o patrulă a Poliţiei Forale de Securitate Cetăţeană circula în zona întreruptă de lucrări dintre Caparroso şi Rada. Polițiștii au observat, pe lângă drum, o dubă străină blocată în mlaștină. Patrula era interesată de șofer, dar nu puteau înțelege nimic din ce spunea românul întrucât nu vorbea spaniola sau engleza. „L-am întrebat dacă are un telefon mobil și mi-a răspuns că da. Am început să comunicăm cu Google translate”, a declarat joi unul dintre polițiștii provinciali.

 

Astfel, agenții i-au scris în spaniolă, aplicația îi traducea în română și răspunsurile au ajuns pe calea inversă. „Ne-a întrebat dacă îl putem scoate singuri, dar era imposibil, era o dubă mare. L-am întrebat dacă are asigurare și a spus da, dar nu avea asistență rutieră. Ne-am oferit să-l ducem la un bancomat pentru a scoate bani și a plăti o remorcare... Comunicarea a fost foarte complicată”, adaugă agentul. Le-a mai spus că a venit din zona Barcelonei și că merge la Valladolid, că a lăsat o comandă în Carcastillo și că GPS-ul l-a trimis acolo, în ciuda faptului că este un drum întrerupt din cauza lucrărilor. La frânare, camioneta a derapat și a intrat într-o zonă de câmp plină de apă. De acolo nu a mai putut să iasă.

Spania. Român, salvat miraculos după ce a fost urmărit și atacat cu un cuțit de propriul văr: Arma s-a rupt în două

 

Curierul român i-a îmbrățișat pe polițiști

 

Nicio variantă pe care o luau în considerare nu era valabilă pentru a ieși din mlaștină până când polițistul regional s-a gândit la un prieten de-al său care este polițist municipal în Tafalla. Poate că ar putea cunoaște pe cineva în Caparroso care să dea o mână de ajutor.

„L-am sunat și a crezut că îl sun să-i salut. Dar i-am spus că nu putem scoate duba, că șoferul se grăbea și că dacă nu cumva cunoaște pe cineva în zonă”. Și da, polițistul local cunoștea un fermier.

2. -imagine fara descriere- (aventura-unui-curier-roman--in-spania--cum-a-fost-salvat-de-trei-politistii--google-translate-si-un-fermier-s-a-lasat-cu-imbratisari-la-final---video-3.jpg)

Vecinul a apărut în câteva minute cu tractorul său, a legat duba și a scos-o din noroi. „Cum s-a schimbat chipul șoferului când a văzut tractorul apărând și a văzut cum scotea duba... I-a făcut favoarea vieții lui, și nouă, pentru că nu am știut cum să rezolvăm asta”. Fermierul i-a spus că este „fericit să ajute”, că vara aceasta a ajutat și „la stingerea incendiilor”.

3. -imagine fara descriere- (aventura-unui-curier-roman--in-spania--cum-a-fost-salvat-de-trei-politistii--google-translate-si-un-fermier-s-a-lasat-cu-imbratisari-la-final---video-2.jpg)

Miercuri, fermierul și polițiștii au câștigat o altă poveste bună de spus mai departe. Curierul român i-a îmbrățișat și a plecat să livreze coletele, fericit că a scăpat teafăr și nevătămat.

Polițiștii din Spania au tras pe dreapta un șofer român, aparent beat: Au avut parte de șocul vieții lor când au deschis portbagajul

 

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel