Avea 95% șanse de supraviețuire, dar ambulanța a întârziat prea mult. Bărbatul urma să fie tată

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un bărbat din Marea Britanie a decedat în urma unei coliziuni cu motocicleta. Deși avea 95% șanse de supraviețuire, acesta a murit din cauză că ambulanța nu a putut ajunge la timp.

Un bărbat a murit la doar câteva săptămâni după ce a aflat că soția sa va avea gemeni în urma coliziunii cu motocicleta și a întârzierii ambulanței, a constatat o anchetă.

Moartea lui Aaron Morris, în vârstă de 31 de ani, a dus la o anchetă internă a Serviciului de Ambulanță din Nord-Est (NEAS), care a dezvăluit că a existat o "serie de erori și defecțiuni ale sistemului.

Un timp de așteptare de 49 de minute și 49 de secunde a însemnat că bărbatul nu a primit la timp ajutorul de care avea nevoie și care ar fi trebuit să vină în doar 18 minute maxim, relatează Chronicle Live.

 

Aproape o oră a durat pentru ca o ambulanță să vină în ajutor



La ora 12.27, primul apel a fost făcut și a durat în total 98 de secunde pentru a i se răspunde.

Șase apeluri la serviciu au fost făcute în numele lui Aaron și acestea au inclus apeluri de la un ofițer de poliție și de la o asistentă în afara serviciului, care erau din ce în ce mai îngrijorați de starea sa în deteriorare.

La ora 12.55, un ofițer de poliție a solicitat o ambulanță "în regim de urgență", dar i s-a spus că 74 de urgențe nerezolvate au făcut ca apelul să aștepte încă să fie alocat.

Apoi a fost solicitată o ambulanță aeriană, dar operatorul de apeluri a făcut referire la informațiile anterioare conform cărora Serviciul de ambulanță aeriană Great North Air Ambulance Service (GNAAS) vorbise cu asistenta care nu era de serviciu și a anunțat că serviciile lor nu erau necesare.

În raport, s-a arătat că actualizarea clinică de la fața locului și solicitarea ulterioară a ambulanței aeriene nu au fost documentate în notele de apel și nici nu au fost transmise serviciului de ambulanță aeriană.

Raportul a constatat că o ambulanță aeriană era disponibilă în acel moment, dacă ar fi fost nevoie de ea.

 

O serie de mai multe greșeli au dus la moartea bărbatului



Samantha, în vârstă de 28 de ani, a declarat: "Acesta este unul dintre cele mai mari lucruri care mă deranjează. Înțeleg că nu erau multe ambulanțe disponibile, dar știind că o ambulanță aeriană era disponibilă și ar fi putut ajunge la fața locului dacă ar fi știut că starea lui Aaron se deteriora. Ar fi putut să-i salveze viața dacă actualizările ar fi fost transmise către biroul aerian.”

O ambulanță de la o companie terță a sosit în cele din urmă la ora 13.21, împreună cu un asistent de îngrijire de urgență (ECA).

În acest stadiu, un Aaron avea un puls slab și o respirație anormală. De asemenea, era rece la atingere și avea o temperatură de 36C.

Soția lui a fost cea care a trebuit să îndrume ambulanța către Spitalul Universitar din North Durham. Inițial se îndreptau spre cel mai apropiat centru de traume majore de la Royal Victoria Infirmary din Newcastle, dar au fost nevoiți să se reorienteze când Aaron a suferit un stop cardiac.

Ea a spus: "A fost absolut îngrozitor. Eram blocată în fața unei ambulanțe încercând să o îndrept spre cel mai apropiat spital, în timp ce tot ce puteam auzi este cum soțul meu era resuscitat.

Tot ce puteam auzi era pieptul lui Aaron fiind sărit pe piept în timp ce eu încercam să îl dirijez pe acest șofer și tot ce îmi doream era să mă urc în spatele ambulanței pentru a fi cu Aaron. Ultimul lucru pe care l-a spus înainte de a intra în stop cardiac a fost "unde este soția mea?".

"Paramedicul a spus 'e chiar în față, amice' și apoi a început să spună 'Aaron, Aaron' și apoi a strigat 'stop cardiac, stop cardiac'. „Deviați, deviați'. 

Bărbatul a ajuns la spital abia la ora 14.14, unde a murit mai târziu

Soția sa a continuat: "Viața noastră abia începea când Aaron a murit, iar viața mea este atât de diferită acum că el nu mai este. Am acești doi copii care nu și-au cunoscut niciodată tatăl. Trecutul, prezentul și viitorul meu mi-au fost luate când Aaron a murit."

Văduva a declarat că le este recunoscătoare celor care l-au tratat pe soțul ei în acea zi și celor care au avut grijă de gemenii ei atunci când s-au născut prematur cu trei luni.

Directorul operațional al Serviciului de Ambulanță din Nord-Est, Stephen Segasby, a declarat: "În primul rând, aș dori să ofer sincerele și sincerele noastre condoleanțe celor dragi lui Aaron. Acesta a fost un eveniment tragic. Au fost mai multe organizații implicate în acest caz și ne cerem scuze fără rezerve pentru că nu am oferit din partea serviciului nostru răspunsul pe care Aaron ar fi trebuit să îl primească."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel