Autoturism furat din Franţa, depistat la vamă în România. Șoferul spune că nu știe nimic

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Un român a rămas fără mașină la vama Albița, după ce polițiștii au descoperit că autovehiculul figura în baza de date ca fiind furat din Franța. 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră un autoturism care figura în bazele de date ca fiind furat din Franţa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, autoturismul era transportat cu ajutorul unei platforme de către un cetăţean din Republica Moldova.

"Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Franţa, la data de 17.02.2024. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că, în urmă cu o lună, a achiziţionat autoturismul în cauză de la patronul firmei la care a lucrat, în Franţa, achitând din preţul stabilit al autoturismului, de 25.000 de euro, doar 10.000 de euro. Acesta a motivat că restul sumei de 15.000 de euro reprezintă contravaloarea serviciilor pe care le prestase în Franţa, pentru şeful său şi pentru care nu fusese plătit. Bărbatul a subliniat că aceste aspecte au fost stabilite de comun acord cu fostul proprietar, în momentul perfectării actelor şi că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul este furat sau implicat în vreun litigiu", au precizat reprezentanţii ITPF Vaslui.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 123.250 de lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel