O parte din autostrada A10 Sebeș-Turda s-a prăbușit complet. „Facem apel la conducătorii auto să circule prudent”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
O parte din autostrada A10 Sebeș-Turda s-a prăbușit complet. „Facem apel la conducătorii auto să circule prudent” / Foto: Captură video youtube
O parte din autostrada A10 Sebeș-Turda s-a prăbușit complet. „Facem apel la conducătorii auto să circule prudent” / Foto: Captură video youtube

O parte din autostrada Sebeş-Turda s-a rupt, din cauza alunecărilor de teren masive. În urma prăbușirii circulaţia va fi închisă timp de 30 de zile începând de la 1 februarie.

Alunecarea de teren a avut loc în apropiere de Alba Iulia și a produs deplasarea parapetului metalic şi a gardului de protecţie de pe marginea drumului. Autostrada se află încă în garanţie, conform news.ro. 

O bucată de asfalt de dimensiuni mari s-a desprins din autostradă şi s-a prăbușit, odată cu terenul de sub şosea, arată imaginile filmate la faţa locului, vineri.

 

Traficul va fi deviat timp de aproximativ o lună 

 

Autostrada este închisă, începând de miercuri dimineaţă, timp de 30 de zile, pe sensul de deplasare Sebeş – Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 – 16+800.

Traficul rutier a fost deviat astfel: ieşirea de pe autostradă se va realiza prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza şi revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4, conform comunicatului CNAIR.

 

Reparațiile vor fi achitate de constructor din fonduri proprii

 

Potrivit comunicatului CNAIR: „Pentru remedierea unor deficiențe apărute în ultima perioadă, la cererea constructorului, CNAIR a luat decizia ca începând de miercuri, 01.02.2023 ora 10:00, timp de 30 de zile, traficul să fie închis pe sensul de deplasare Sebeș – Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 – 16+800.

Pe perioada instituirii restricțiilor traficul va fi deviat astfel: ieșirea de pe autostradă se va realiza, prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care se va realiza și revenirea pe autostrada A10, prin utilizarea bretelei de acces 4.

Menționăm că toate lucrările necesare vor fi efectuate de constructor din fonduri proprii, acestea fiind în perioada de garanție.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent în zona cu restricții și să respecte semnalizarea rutieră din zona lucrărilor”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel