Autoritățile din Germania dau vina pe români pentru creșterea cazurilor: "Aduc virusul din România. Vin infectați la muncă!"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Autoritățile din Germania dau vina pe români pentru creșterea cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Primăria unui oraș din landul Schleswig-Holstein susține că principalele focare din zonă sunt provocate de muncitori români, nevaccinați, care au venit recent din țara de origine.

România a devenit principalul focar de coronavirus din Europa, iar acest lucru are un impact direct asupra ratei de infecție în Flensburg, un oraș din landul german Schleswig-Holstein. Potrivit presei locale, mulți români vin deja infectați la muncă din țara natală și răspândesc astfel virusul.

În zonă se află numeroase abatoare și fabrici de procesare a cărnii, unde lucrează mulți români.

"Chiar dacă România e departe, se simt efecte concrete"

 

"Sunt 2000 de kilometri prin Ungaria, Slovacia, Republica Cehă și prin Germania. România este departe, dar totuși are efecte concrete asupra Flensburgului prin faptul că numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut vertiginos în ultimele săptămâni", scriu jurnaliștii germani de la publicația Flensburger Tageblatt.

Potrivit sursei citate, Departamentul de sănătate din Flensburg a înregistrat, doar în ultima săptămâna, șapte infecții cu COVID-19 la persoane care au venit din România.

Cei depistați pozitiv sunt în mare parte bărbați care și-au dorit să se angajeze în Flensburg și în împrejurimi. Unii dintre ei semnaseră deja contracte de muncă în timp ce erau în România.

Primăria nu știe câți români au ajuns în localitate

 

Potrivit administrației orașului Flensburg, românii care au fost acum testați pozitiv nu sunt doar angajați din industria cărnii, ci și muncitori care și-au căutat de lucru în alte domenii prin intermediul unei agenții de muncă temporară.

Primăria din Flensburg nu are o evidență clară a muncitorilor care au sosit din România în ultimele săptămâni. Atâta timp cât sunt doar temporar în oraș în căutarea de muncă, oamenii nu trebuie să se înregistreze.

Oamenii sunt înregistrați la departamentul de sănătate doar în momentul în care aceștia sunt testați pozitiv pentru infecția cu virusul Sars-CoV-2. 

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Christian Reimer, a precizat că românii și bulgarii care au fost testați pozitiv la Flensburg au fost în mare parte nevaccinați.

romanii-sunt-de-vina-pentru-cresterea-infectiilor-din-germania

Institutul Robert Koch (RKI) a clasificat România drept zonă cu risc ridicat din 3 octombrie.

Oricine nu a fost vaccinat sau trecut prin boală este obligat să intre în carantină timp de zece zile după intrarea în Germania.

Vezi și: Germania. Șofer român fără permis, tentativă jalnică de a înșela polițiștii: A sărit pe scaunul pasagerului și a adormit brusc

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel