Autoritățile române, replică pentru Salvini după atacul la români

Mihai Ciobanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Afacerilor Externe a reacționat după mesajul lui Matteo Salvini care a spus că România trimite sclavi în Italia. 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) consideră inacceptabilă orice asociere între cetăţenii unei ţări şi un fenomen infracţional, orice manifestare care poate genera fenomene de ură rasială sau xenofobie, arată un răspuns al MAE transmis la solicitarea Agerpres.  Reacţia MAE vine în contextul declaraţiilor ministrului Italian de Interne, Matteo Salvini. Acesta a declarat război reţelelor mafiote care organizează munca la negru a muncitorilor agricoli străini în sudul ţării, după moartea a 16 dintre ei în două accidente rutiere. Vorbind într-o conferinţă de presă la Foggia, în Puglia, Salvini şi-a anunţat intenţia de a ataca problema ''importului de sclavi'' europeni, cerând mai multă atenţie şi controale din partea omologilor săi bulgar şi român. 

"Situaţia cetăţenilor care comit infracţiuni nu trebuie abordată pe baze etnice"

"Situaţia cetăţenilor care comit infracţiuni trebuie abordată fără stereotipii şi, în nici un caz, pe baze etnice sau nerespectând principiului nediscriminării. Legea trebuie să se aplice, în mod egal şi ferm, indiferent de cetăţenie sau de etnie. Ca stat membru al UE, România manifestă o intensă preocupare şi acţionează pentru prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a traficului de persoane, indiferent sub ce formă se manifestă: cerşetorie, exploatare sexuală, exploatare prin muncă etc", arată ministerul. 

MAE afirmă că România "îşi asumă responsabilităţile care îi revin în ceea ce priveşte modul în care proprii cetăţeni se comportă în străinătate, aliniindu-se standardelor internaţionale în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane, fiind parte la principalele instrumente internaţionale în materie". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel