Autoritățile din Marea Britanie publică un raport devastator despre români

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Cel mai recent raport "Natura şi amploarea exploatării prin muncă în Marea Britanie" a venit cu date îngrijorătoare despre români.

Românii au fost, în 2017, a doua cea mai expusă naţionalitate din Marea Britanie la practica exploatării prin muncă. În anii 2015 şi în 2016, românii se află pe a treia poziţie în clasamentul celor mai expuse naţionalităţi din Marea Britanie să fie exploatate prin muncă.

Românii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani au fost în perioada 2016 - 2017 victime ale explotării prin muncă în Marea Britanie.

În agricultură, românii şi polonezii sunt cele multe victime ale exploatării prin muncă. Se munceşte 40 - 60 de ore pe săptămână, uneori 15 ore pe zi. Aceleași probleme sunt și în spălătoriile auto din Marea Britanie. Se munceşte în ture de până la 12 ore, şapte zile pe săptămână. Condiţiile de muncă în unele spălătorii auto sunt nesigure şi periculoase, informează autoritățile din Marea Britanie.

Român mort electrocutat la duș

Raportul prezintă cazul unui lucrător român, care a murit în 2015, după ce a fost electrocutat la duş, într-un apartament invadat de şobolani, situat în spatele unei spălătorii auto.

Cele mai multe victime ale exploatării prin muncă în domeniul distribuţie şi depozitare sunt români.

Se munceşte 40 - 60 de ore pe săptămână, cu ore suplimentare şi ture de noapte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel