Autocare românești duc primii refugiați ucraineni în Italia: La bord se află femei și copii, chiar bebeluși de doar câteva luni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un grup de mexicani a părăsit Ucraina în frunte cu ambasadorul lor: autocarul a ajuns cu bine în România
Un grup de mexicani a părăsit Ucraina în frunte cu ambasadorul lor: autocarul a ajuns cu bine în România

Mai multe autocare înmatriculate în România au dus primii refugiați ucraineni în Italia, anunță messaggeroveneto.gelocal.it.

Potrivit sursei citate, la bord se află femei și copii, chiar bebeluși de doar câteva luni, care au plecat în urmă cu două zile și au ajuns astăzi dimineața. Soții lor, au spus femeile, au rămas în Ucraina pentru a lupta. Toți au lansat un apel pentru ca „pacea să se întoarcă curând”.

Totodată, astăzi a sosit și un autobuz cu plăcuță de înmatriculare ucraineană cu aproximativ cincizeci de oameni la bord - femei și copii și doi bărbați, dintre care unul este șofer - care fugeau de război și a ajuns la granița italo-slovenă a lui Fernetti. În așteptarea autobuzului erau poliția, carabinieri, poliția și Guardia di Finanza, care au efectuat controale regulate la frontieră.

Toți se îndreaptă spre casele prietenilor sau cunoscuților, în principal în nordul dintre Brescia, Vicenza, Milano. Cineva se îndreaptă și la Roma.

 

Refugiați în mașini sau în autobuze înmatriculate în România

 


Autobuzul este unul dintre cele mai folosite mijloace de transport pentru transferurile pe distanțe lungi și ar fi primul cu refugiați care vor ajunge la Fernetti, prima graniță cu Italia, pentru cei sosiți din Est. Azi dimineață devreme și ieri au sosit niște mașini sau câțiva oameni în autobuze înmatriculate în România.

Pe parbriz se află inscripția „Cherkasy - Genova, prin Kiev, Jytomyr, Rivne, Ternopil, Lviv”.

Intrarea refugiaților în regiune este raportată și la punctul de trecere a frontierei italo-austriace de la Tarvisio. În acest caz, sunt mașini private care, conform mărturiilor, se îndreaptă spre nordul Italiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel