Autocar sosit din Turcia, verificat la frontieră. Doi pasageri români, dați jos cu tot cu bagaje și luați la întrebări

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Autocar sosit din Turcia, verificat la frontieră. Doi pasageri români, dați jos cu tot cu bagaje și luați la întrebări
Autocar sosit din Turcia, verificat la frontieră. Doi pasageri români, dați jos cu tot cu bagaje și luați la întrebări

La Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche, judeţul Constanţa, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe data de 6 iunie 2023, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific pasagerilor dintr-un autocar ce efectua curse pe ruta Turcia – România.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit, într-un autocar sosit din Turcia, articole vestimentare și încălțăminte, inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în bagajele deținute de doi cetățeni români, 128 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. Persoanele în cauză au declarat că au achiziţionat articolele din Turcia, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate.

Produsele, în valoare de aproximativ 43.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

 

Vezi și. O româncă a rămas fără automobilul Mercedes, chiar la intrarea în țară. Ce au descoperit polițiștii în baza de date 

 

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Mercedes-Benz, care figura în bazele de date ca fiind furat din Suedia.

În data de 05 iunie 2023, în jurul orei 18.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, o persoană de sex feminin, cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes-Benz, an fabricație 2019, înmatriculat în Suedia.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Suedia.

Cu privire la aspectele constatate, tânăra a declarat că a împrumutat autoturismul în cauză de la un prieten, că îl utilizează în baza unui contract de comodat și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 175.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel