O româncă a rămas fără automobilul Mercedes, chiar la intrarea în țară. Ce au descoperit polițiștii în baza de date

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O româncă a rămas fără automobilul Mercedes, chiar la intrarea în țară. Ce au descoperit polițiștii în baza de date. Sursa foto: Politia de frontiera
O româncă a rămas fără automobilul Mercedes, chiar la intrarea în țară. Ce au descoperit polițiștii în baza de date. Sursa foto: Politia de frontiera

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi reținut pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Mercedes-Benz, care figura în bazele de date ca fiind furat din Suedia.

În data de 05 iunie 2023, în jurul orei 18.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a intra în ţară, o persoană de sex feminin, cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes-Benz, an fabricație 2019, înmatriculat în Suedia.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Suedia.

Cu privire la aspectele constatate, tânăra a declarat că a împrumutat autoturismul în cauză de la un prieten, că îl utilizează în baza unui contract de comodat și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 175.000 de lei, a fost reținut în vederea continuării cercetărilor.

 

Vezi și: BMW furat din Norvegia, depistat la vamă în România. Șoferul a ridicat din umeri: "Am luat-o cu reducere de 10.000 EURO"

 

O mașină de lux furată din Norvegia a fost depistată în Vama Albița. Șoferul spune că a cumpărat-o legal, însă nu i s-a părut nimic suspect faptul că a plătit pe ea mai puțin cu 10.000 de euro față de prețul pieței al unui astfel de model.

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră un autoturism care figura în bazele de date ca fiind furat din Norvegia cu trei săptămâni în urmă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, un cetăţean român, în vârstă de 40 de ani, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa la volanul autoturismului.

"Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Norvegia, la data de 10 mai 2023. Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în cauză de la o persoană fizică, cu suma de 20.600 de euro şi că s-a bucurat în momentul achiziţionării de preţul mic cerut de vânzător, comparativ cu preţul real, de peste 30.000 de euro, al unui asemenea tip de autoturism. De asemenea, acesta a declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu", au transmis reprezentanţii ITPF Iaşi.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel