Austria vrea să taie alocațiile românilor. Cancelarul Kurz, contrat dur în Parlamentul Europei

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Dezbatere alertă, marți, 3 iulie, în plenul PE de la Strasbourg, pe tematica privitoare la prezentarea programului de activități al Președinției austriece, acum că Austria va ține în mâini frâiele Uniunii Europene, până la predarea ștafetei către România.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, s-a făcut, din păcate, remarcat deja în UE, prin poziții radicale, unele care ating direct interesele României și ale românilor care-și duc viața în țara lui Kurz.

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, a profitat de prezența liderului austriac în plenul PE și a intervenit pe această temă. Grapini a punctat direct subiectul critic al alocațiilor pentru copiii români, în condițiile în care Austria a anunțat că le va modifica, în speță micșora.

"Mulțumesc, doamnă președinte, domnule președinte Juncker, domnule cancelar. Vă felicit pentru că, astăzi, preluați Președinția UE! Sigur, cunosc foarte bine țara dumneavoastră, o țară frumoasă, iubesc Austria, asta neînsemnând că și guvernarea actuală... Vorbiți despre punți, despre faptul că e nevoie să protejați, dar cum protejați, când ați declarant că lucrătorii din țara dumneavoastră, românii, nu au dreptul la alocațiile pentru copii, la fel ca și ceilalți? Este o discriminare! Vreți să apărați, practicând naționalismul, sau cum?

Sigur că aș dori ca în momentul în care România va prelua Președinția de la dumneavoastră să poată să ducă mai departe niște lucruri legate de Europa unită, de tratarea cetățenilor în mod egal, de un Spațiu Schengen comun, în care să fie și țara mea, dar și Bulgaria. Nu mai faceți garduri, domnule cancelar, ați început cu stângul! Sunteți tânăr, sunteți cel mai tânăr lider și ar trebui să vă corectați poziția, din perspectiva tratamentului cetățenilor europeni!", a spus Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel