Austria. Un avocat austriac și un ROMÂN, plan măreț: să fure 20 de lingouri de AUR de la o pensionară. Ce a urmat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 42 de ani, împreună cu un avocat austriac au plănuit, în urmă cu doi ani, să fure 20 de lingouri de aur,  de aproximativ 20 de kg, de la o pensionară de 78 de ani din Viena, prietenă a avocatului. 

Potrivit vienna.at, după ce furtul a avut „succes”, avocatul austriac a recunoscut totul și a oferit anchetatorilor numele românului. Avocatul a fost condamnat anul trecut la trei ani și jumătate de închisoare, însă românul dispăruse cu aurul, în valoare de aproximativ 700.000 de euro. 

Avocatul și românul s-au cunoscut la Viena, într-o pizzerie de pe Reinprechtsdorfer Strasse. Avocatul a declarat la proces că românul l-ar fi „curtat" și „sedus" și i-a spus că un prieten și-ar fi investit întreaga avere în lingouri de aur și că știe unde este depozitat în casă.

Pe 23 septembrie 2017 a fost prima încercare de furt. Cu toate că românul avea fotografii cu seiful, poziția și cifrul, nu a reușit să dea de lingourile de aur. Erau ascunse în altă parte a casei. Avocatul se înșelase, credea că doar în seif pot fi depozitate. Aurul se afla într-un compartiment secret, sub un raft fals din lemn, în capul unui dulap din sufragerie. Toate aceste amănunte i-au fost transmise românului, iar pe 9 octombrie, hoțul a reintrat în apartament după ce avocatul a invitat-o pe bătrână să iasă din casă, așa cum făcuse prima oară. De data aceasta, românul a găsit ceea ce căuta.

Românul a fost prins în Serbia și mâine va fi interogat pentru prima dată de procuratura austriacă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel