Austria. Șofer român, prins la graniță cu 17 persoane ascunse în duba pe care o conducea

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Un șofer român care conducea o dubă a fost reținut în Austria, după ce polițiștii l-au prins că avea ascunși 17 imigranți. 

În timpul unui control al poliției la trecerea de frontieră Hohenau an der March, oamenii legii au oprit o duba cu numere de înmatriculare românești: 17 bărbați din India se aflau ascunși în cala vehiculului - șoferul de 39 de ani din România a fost arestat temporar.

Cei 17 cetățeni indieni au solicitat azil. Polițiștii le-au furnizat apă potabilă, deoarece unii dintre ei dădeau deja semne de deshidratare și se plângeau de dificultăți de respirație din cauza călătoriei lungi în zona îngustă (zona de încărcare aprox. 2 metri x 1,7 metri).

Unii bărbați ar fi trebuit să petreacă întreaga călătorie în picioare. Le era t dificil să respire pentru că aerul nu intra decât prin micile fante de ventilație din cabina șoferului spre cală. Călătoria de la granița româno-ungară la Hohenau an der March a fost efectuată fără pauză. Cele 17 persoane ascunse au fost aduse la secția de poliție Schwechat.

Funcționarii Biroului de Poliție Penală de Stat din Austria Inferioară desfășoară acum o anchetă ș-l acuză pe român de trafic.

Acuzatul român în vârstă de 39 de ani a mărturisit totul. Autoutilitara inculpatului și două telefoane mobile au fost confiscate. Anchetatorii efectuează acum investigații suplimentare. Cetățeanul român a fost trimis în închisoarea Korneuburg din ordinul Parchetului Korneuburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel