Austria. Șofer român de camion, implicat într-un accident grav la intrarea pe autostradă: A fost nevoie să intervină descarcerarea

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Bild: zeitungsfoto.at/Liebl Daniel
Bild: zeitungsfoto.at/Liebl Daniel

Accident grav, vineri dimineață, în orașul tirolez Zirl (districtul Innsbruck-Land): un camion, condus de un român, a intrat în coliziune cu o furgonetă, în timp ce vira pe breteaua de acces la autostradă. A fost nevoie de intervenția pompierilor de la descarcerare.

Accident grav, vineri dimineață, în orașul tirolez Zirl (districtul Innsbruck-Land): un camion a intrat în coliziune cu o furgonetă în timp ce vira pe breteaua de acces la autostradă. Șoferul (40 de ani) furgonetei a trebuit să fie salvat dintre fiarele contorsionate de către pompierii de la descarcerare. Ulterior, bărbatul rănit a fost transportat la spital.

 

Șofer român de camion, implicat într-un accident grav, în Austria

 

Accidentul a avut loc la scurt timp după ora 6.30. Un român în vârstă de 50 de ani conducea un camion pe Landesstraße, venind dinspre Inzing în direcția Zirl și dorea să intre pe autostrada Inntal la Zirl-West. "În același timp, un bărbat de 40 de ani din localitate, conducea o dubă în direcția opusă. Coliziunea s-a produs în timpul manevrei de întoarcere", a raportat poliția.

Șoferul furgonetei a suferit răni din cauza forței coliziunii și a trebuit să fie salvat din vehicul de către pompierii din Zirl. După ce i-a fost acordat primul ajutor la locul accidentului, victima a fost transportată cu o ambulanță la spitalul provincial din Hall.

Șoferul român al camionului, însă, a rămas nevătămat. "În timp ce se înregistra accidentul și se efectuau lucrările de curățare, drumul național a fost închis, ceea ce a dus la blocaje extinse în trafic până la A12", a conchis poliția.

 

Român, mort într-un accident cumplit în Austria

 

Accidentele cu români în Austria sunt, din păcate, foarte frecvente. Un român de 55 de ani, a fost declarat mort în urma unui accident rutier petrecut pe autostrada A1. O mașină a lovit cu putere spatele autoturismul său, iar șoferul a murit pe loc. Numai că abia după câteva zile s-a descoperit că cel declarat decedat era în viață.

"Remus este încă în viață, totuși", a afirmat  sora fraților gemeni, care a lămurit confuzia apărută după accidentul rutier mortal de duminică dimineața de pe Westautobahn, în apropiere de Asten, în Austria Superioară. În acest caz, românul de 55 de ani a fost identificat greșit ca fiind bărbatul mort. Acum greșeala a fost lămurită de către sora sa.

Duminică dimineață, puțin după ora 5, micul Renault roșu a fost lovit din spate de break-ul Audi al unui austriac, în timp ce se îndrepta spre Viena, puțin înainte de ieșirea din Asten-St. Florian. Bărbatul de 41 de ani din Aschbach-Markt a văzut probabil prea târziu mașina în ceața densă. În timp ce persoana care a provocat accidentul a scăpat relativ ușor, șoferul mașinii mici nu a avut nicio șansă.

 

Român, declarat decedat după un accident în Austria, găsit în viață

 

Șoferul din Austria Inferioară a fost transportat la Spitalul Universitar din Linz cu răni. Poliția a presupus că proprietarul mașinii înmatriculate era și șoferul și a informat rudele românului, care locuiește la 450 de kilometri distanță, la Kupferzell, în Germania, la nord-est de Stuttgart. Dar acum a venit vestea că a fost vorba de o confuzie de identitate.

Sora românului declarat decedat la fața locului a clarificat că fratele ei, Remus H., care fusese declarat mort, este încă în viață. Victima trebuie să fie fratele său geamăn, Romulus H., care împrumutase mașina pentru a o conduce. Adică, împrumutase mașina care aparținea fratelui său geamăn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel