Austria schimbă foaia cu migranții și își dă seama că are nevoie de ei. Viena deschide prima școală exclusiv pentru ei

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

În Austria se va deschide prima școală destinată exclusiv migranților. Printre altele, aceștia vor efectua cursuri intensive de limbă germană pentru integrarea rapidă pe piața muncii. 

În Austria principala temă de discuție și de controversă în societate este legată de politica în privința migranților. Politicienii și-au dat seama că au un mare deficit de forță de muncă și că e nevoie de aceștia pe piața muncii. 

În Viena, se așteaptă ca 5.000 de tineri refugiați să meargă la școala special creată pentru ei începând din toamnă. Un program continuu de 32 de ore pe săptămână și presiunea din partea Agenției Austriece pentru Ocuparea Forței de Muncă (AMS) ar trebui să urgenteze integrarea lor pe piața muncii.

Ministrul Muncii, Martin Kocher, vede o „schimbare de paradigmă” în tratarea tinerilor refugiați în acest nou „colegiu pentru tineret”: din septembrie, 5.000 dintre aceștia vor începe la Viena un program școlar strict în loc de cursuri individuale. Aceștia ar trebui să fie pregătiți pentru integrarea pe piața muncii după maximum un an.

Prezența obligatorie și consecințe stricte

AMS este responsabil pentru instruire. Programul include vorbirea și înțelegerea limbii germane, orientarea către carieră și informații de bază despre viața în Austria. Prezența va fi obligatorie, în caz contrar AMS va anula individual tot programul pentru cei care nu se țin de școală. Pentru consilierul social al Vienei, Peter Hacker, acest lucru pune capăt haosului cu privire la integrarea tinerilor refugiați.

Guvernul federal și Viena împart banii "nemțește" pentru finanțarea școlii pentru migranți


Guvernul federal și-a asumat că va plăti o sumă de 50 de milioane de euro pentru această școală, iar Viena mai contribuie cu alte 50 de milioane.

Trei sferturi din toți tinerii cu drept de azil din Austria locuiesc la Viena, iar tendința este în creștere. Politicienii consideră că este „puțin enervant” faptul că Viena trebuie să aibă grijă din ce în ce mai mult de oamenii care „au fost blocați în procesul de azil de câțiva ani și nici măcar nu au urmat un curs de germană” în altă parte, conform Krone.at. 

Având în vedere dezechilibrul numărului de refugiați dintre Viena și alte state federale  Peter Haker mai spune că ar fi bine ca aceștia să nu fie concentrați doar în jurul Vienei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel