Austria. ROMÂNUL care a LOVIT în avion o stewardesă, trecut pe LISTA NEAGRĂ. Este REȚINUT de austrieci

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Cursa unui avion Blue Air pe ruta București - Stuttgart a fost întreruptă de un scandal uriaș. Un pasager a devenit violent și a lovit o stewardesă.

A fost nevoie de intervenția celorlalte însoțitoare de zbor, inclusiv a pasagerilor, ca să poată fi liniștit. Aeronava a aterizat de urgență la Viena, iar bărbatul a fost reținut de poliție. A fost trecut pe lista neagră a pasagerilor Blue Air, riscă închisoarea și i se va cere să plătească pagubele produse.

Incidentul vine la numai 2 săptămâni după unul similar, înregistrat într-o aeronavă WizzAir, scrie Știrile PRO TV. Potrivit celorlalţi pasageri, bărbatul a început să strige în timpul zborului. O stewardesă a încercat să-l liniştească, dar el a împins-o puternic. Femeia a căzut şi s-a lovit la cap.

Incidentul s-a produs în zbor, în momentul în care avionul companiei Blue Air ajunse la jumătatea cursei dintre Bucureşti şi Stuttgart. Au intervenit toate însoţitoarele de zbor, dar şi câţiva pasageri. Bărbatul a fost obligat să se aşeze pe scaun, iar comandantul a luat decizia să aterizeze de urgenţă pe aeroportul din Viena. Fără să opună rezistenţă, bărbatul a fost preluat de poliţia austriacă. Din fericire, însoţitoarea de zbor agresată nu e rănită grav.

Radu Sopa, director operaţiuni zbor Blue Air: "Blue Air are toleranță zero față de pasageri care întrerup zborul sau pun în pericol pasagerii. Acest pasager va fi introdus în black list. Departamentul nostru juridic, în instanță pentru a recupera prejudiciile."

Pasagerul nu va mai putea cumpăra bilete de la Blue Air, iar compania susţine că acesta riscă şi 2 ani de închisoare. Avionul a ajuns la destinaţie cu o întârziere de o oră. Acum 2 săptămâni o aeronavă WizzAir care zbura spre Londra a aterizat de urgenţă la Frankfurt din cauza unui pasager pus pe scandal. Statistica este îngrijorătoare, la fiecare 3 ore, un pasager turbulent pune în pericol siguranţa unui zbor din Uniunea Europeană.

Numai anul trecut numărul incidentelor provocate de pasageri a crescut cu 34%. Aşa că Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei a declanşat o campanie, inclusiv în România, prin care anunţă pasagerii că vor fi aspru pedepsiţi dacă provoacă probleme în timpul zborurilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel