Austria. Românul care a atacat cu spray paralizant o vânzătoare, pentru o băutură energizantă și câțiva euro, capturat în România

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un suspect a fost reținut după mai bine de opt luni de la un jaf cu spray cu piper într-o piață alimentară din Tulln. Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, a fost arestat în România pe 14 octombrie și extrădat miercuri, potrivit poliției vineri. El a recunoscut și a fost transferat la Penitenciarul St. Polten.

Românul este acuzat că, în seara zilei de 3 februarie, în timp ce plătea o băutură energizantă, a pulverizat spray paralizant asupra unei angajate a magazinului, a întins mâna în sertarul caselor de marcat deschis și a fugit cu bani în valoare de câteva sute de euro. Victima, în vârstă de 44 de ani, a primit îngrijiri medicale la Spitalul Universitar St. Polten.

Analiza probelor și ancheta efectuată de Inspectoratul de Poliție Tulln au condus la bărbatul de 34 de ani, cetățean român. Procuratura St. Pölten a emis un mandat european de arestare.

Într-o speță separată, un alt român a fost condamnat la închisoare la 7 ani după ce a furat câțiva euro dintr-o biserică din Austria.

Proces ciudat în Austria: Român condamnat la închisoare, la șapte ani după ce a recunoscut că a furat 27 de euro dintr-o biserică

 

O sumă totală de 27 de euro a fost furată de un român dintr-o biserică din Amstetten, în 2016, în trei ocazii diferite. Bărbatul, care a recunoscut fapta, a returnat banii și a spus că regretă ce a făcut. Abia acum, în octombrie 2023, el a fost condamnat pentru acest lucru. 

Împins de lipsa banilor, bărbatul în vârstă de 31 de ani ar fi furat dintr-o biserică o sumă totală de 27 de euro, în trei ocazii diferite: Prima dată opt euro, apoi doisprezece euro și încă o dată șapte euro. Între timp, însă, el a restituit deja banii și a regretat ceea ce a făcut la momentul respectiv.

Bărbatul locuiește acum împreună cu familia sa în Germania, unde lucrează de asemenea, potrivit publicației noen.at.

Românul a fost condamnat la șapte luni de închisoare pentru furt calificat. Sentința nu este definitivă din punct de vedere juridic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel