Austria. ROMÂN nevinovat, ȚINUT 122 de zile într-o ÎNCHISOARE. Povestea lui Andrei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un bărbat din Tecuci a petrecut 122 de zile într-o închisoare din Graz, până când autoritățile austriece au stabilit că, de fapt, este complet nevinovat.

Acum, avocatul austriac cere daune în valoare de 88.872 de euro, relatrează vn.at, citat de stirileprotv.ro.

Andrei B., din Tecuci, a fost arestat în casa părinților săi din România, în aprilie 2018, în baza unui mandat european de arestare emis de un procuror din Graz. Andrei era acuzat că făcea parte dintr-o bandă care a dat mai multe spargeri.

Citește și ROMÂNII care au SPERIAT Austria. Au FURAT prin METODE inspirate din FILMELE de ACȚIUNE

Românul și-a susținut în permanență nevinovăția, ba chiar a adus și martori care au declarat că în perioada în care au fost comise spargerile el era în România, la serviciu, dar, cu toate acestea, a stat închis 122 de zile în închisoarea Graz-Jakomini.

Avocatul austriac Klaus Ainedter susține că s-au făcut mai multe greșeli în timpul investigațiilor și a cerut daune de 88.872 de euro.

 

Andrei, arestat în urma unei confuzii

 

Andrei a fost arestat în urma unei confuzii. El fusese identificat într-o fotografie de către un hoț, membru al unei bande care dădea spargeri în Austria, ai cărei membri proveneau din zona Tecuci. Ulterior, hoțul a recunoscut că nu îl văzuse niciodată pe Andrei, însă declarația lui nu a mai fost luată în considerare.

Andrei a adus cinci martori care au spus că acesta era în România, inclusiv angajatorul său din România. Mai mult, suferise o intervenție chirurgicală la picior din cauza căreia i-ar fi fost greu să călătorească sau să dea spargeri.

Citește și Austria. Șofer ROMÂN, implicat într-un ACCIDENT cumplit. A făcut PRAF mașina POLIȚIEI

În plus, avocatul românului a declarat pentru presa austriacă că poliția i-ar fi atribuit fără niciun fel de dovadă un număr de telefon mobil.

În baza probelor prezentate la instanță, Andrei a fost eliberat și cere prin avocat despăgubiri.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel