Austria. Român condamnat la închisoare după ce un prieten i-a trimis niște bani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român care locuiește și lucrează în Innviertel, Austria Superioară, a fost condamnat la 15 luni de închisoare pentru spălare de bani, după ce a fost de acord ca u prieten de-al său să îi trimită  sumă de bani în cont. 

Românul este acuzat că și-a pus contul său bancar privat la dispoziția unui prieten pentru transferuri bancare. Amicul său avea nevoie de contul lui pentru a face transferuri internaționale de fonduri pe care le furase anterior, conform acuzațiilor, care au fost anchetate în contextul unui proces la instanța regională din Ried. Românul a primit o condamnare de 15 luni su suspendare. 

Potrivit nachrichten.at, prietenul românului a fost creierul afacerii și a atras mai mult de 80.000 de euro de la o companie sud-coreeană printr-o schemă de fraudă online. Compania prejudiciată a transferat în contul românului banii pentru o comandă, deși acesta era un cont diferit de cel al companiei din care a fost efectiv plasată comanda.

Sumele au venit în mai multe tranșe în contul privat al românului care locuiau în Innviertel și care acum trebuia să răspundă pentru spălarea banilor. După ce banca a raportat o suspiciune și autoritățile au intervenit în timp util, o mare parte din sumă este încă disponibilă și, prin urmare, poate fi rambursată companiei avariate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel