Austria. Român, acuzat că a ucis două femei: „A fost un act ca o nebunie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Austria. Român, acuzat că a ucis două femei: „A fost un act ca o nebunie”
Austria. Român, acuzat că a ucis două femei: „A fost un act ca o nebunie”

Un român, în vârstă de 23 de ani a înjunghiat o femeie de 140 de ori cu foarfecele în Graz, Austria. Anterior, se spune că bărbatul ar fi ucis o victimă la Zurich. În Elveția are deja antecedente penale pentru furturi multiple.

„A fost un act ca o nebunie”, scriu jurnaliștii austrieci. „O crimă cu greu poate fi mai brutală”. Tânărul român a înjunghiat o femeie, în vârstă de 41 de ani, de 140 de ori la Graz, Austria, cu foarfecele, în seara de 6 februarie. Mamă a unui băiețel, care se lupta cu problemele cu alcoolul, nu a avut nicio șansă și a murit într-o baie de sânge în propriul apartament. După aceea, românul a dat incendiat locuința și a plecat.

Austria. Un român a ucis o femeie și apoi a dat foc apartamentului în care a săvârșit crima. Bărbatul, prins în gară

Suspectul, care a mărturisit cel puțin în acest caz, a aruncat foarfecele folosit ca armă într-un container de gunoi din fața blocului. „Actul de nebunie a fost fatal”, după cum relatează presa austriacă. Victima, care trăia în circumstanțe haotice, s-ar fi întâlnit cu românul la gara principală din Graz din apropiere și a cerut o țigară.

 

Motivul crimei: ura pentru fosta prietenă

 

Înainte de mutilarea femeii, care a fost găsită aproape dezbrăcată, se spune că „au avut loc acte sexuale consensuale”. Motivul crimei: ura pentru fosta prietenă. Se spune că „românul și-a amintit brusc de fosta sa parteneră”, despre care se spune că „l-ar fi exploatat și înșelat”.

A doua zi după ce a fost găsit cadavrul, autoritățile austriece au reușit să-l aresteze pe suspect. La scurt timp după aceea, a existat și o alarmă majoră în orașul Zurich din Elveția. În seara zilei de 11 februarie, la cinci zile după crima din Stiria, cadavrul unei femei a fost găsit în districtul 4, a raportat Blick. Victima, o femeie elvețiană, în vârstă de 54 de ani, probabil să fi fost moartă și nedescoperită în propriul apartament de mai bine de o săptămână.

 

Același român este suspect într-o crimă comisă în Elveția

 

Parchetul din Zurich nu a oferit detalii despre evenimentele din Elveția, nici măcar atunci când a fost întrebat. Într-un comunicat de presă, autoritățile precizează însă că același român este suspect în această omucidere. Românul nu are reședință permanentă nici în Austria, nici în Elveția.

Cu toate acestea, „românul și-a pus deja amprenta în cel mai adevărat sens al cuvântului în această țară: Parchetul Zürich a desfășurat diverse proceduri împotriva românului de 23 de ani, în special din cauza mai multor furturi în cantonul Zurich”, confirmă Erich Wenzinger, purtător de cuvânt al parchetului din Zurich. Până acum, însă, el nu a fost cunoscut pentru crime violente.

 

Românul a spus că a dat foc pentru a-și lua viața

 

Hoții și spărgătorii sunt înregistrați de poliție, amprentele lor digitale și ADN-ul sunt stocate în baza de date a poliției Eurodac. La aceasta au avut acces și autoritățile austriece de drept, care au reușit să-l aresteze pe român la doar o zi după comiterea crimei.

Un lucru este clar: în timp ce românul, cunoscut polițiștilor, a mărturisit în cazul Graz, interogatoriile cu privire la evenimentele de la Zurich sunt încă în așteptare. Un interes deosebit în acest context este incendiul pe care românul l-a pus în Austria după crima sa. Aceasta s-a stins de la sine, dar a doua zi a adus la fața locului un vecin care observase mirosul de fum și astfel a dat peste corpul femeii.

În mărturisirea parțială, suspectul a declarat că a dat foc pentru a-și lua viața. Fumul era atât de neplăcut încât a părăsit în cele din urmă apartamentul. Acest lucru este însă contracarat acum de zvonurile din cercurile poliției austriece conform cărora, potrivit colegilor elvețieni, bărbatul ar fi putut deja să incendieze la Zurich. Procuratura din Zurich a refuzat să comenteze.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel