Austria prelungește controlul la frontiere. Ambasadei României la Viena, anunț pentru români

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură video krone.at
Sursa foto: captură video krone.at

Controalele la frontiera din Austria ar fi trebuit să se încheie astăzi, însă, din cauza situației dificile cauzată de pandemia coronavirus, acestea au fost prelungite până la sfârșitul lunii mai. Intrarea în Austria este încă posibilă doar cu un certificat medical și un test curent pentru SARS-CoV-2.

După cum reiese dintr-un nou regulament al Ministerului de Interne, acestea sunt valabile până la 31 mai la granițele cu Germania, Italia, Elveția, Liechtenstein, Cehia și Slovacia, anunță krone.at. Oricine dorește să intre în Austria trebuie să aibă un certificat medical care să confirme un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2. Certificatul nu poate fi mai vechi de patru zile de la intrare în țară. Persoanelor care nu pot prezenta un astfel de certificat li se refuză intrarea.

„Începând cu 06.05.2020, la punctele de frontieră cu Italia, Elveția și Germania, poliția austriacă va permite intrarea în Austria șoferilor români cu destinația România, cu recomandarea ca aceștia să intre în Austria numai cu 4 ore pentru autoturisme și 5 ore pentru TIR-uri înainte de ora 20:00 și cel mai târziu cu același număr de ore înainte de ora 12:00, pentru a evita aglomerația de la frontiera de ieșire Nickelsdorf", a anunțat Ambasada României din Austria.

Cetățenii austrieci și cetățenii străini cu permis de ședere vor putea intra în Austria cu condiția să petreacă în autoizolare la domiciliu o perioadă de 14 zile și să completeze formularul corespunzător.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel