Austria. Oamenii merg la coafor doar cu un test negativ la infecția cu Covid

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Austria. Oamenii merg la coafor doar cu un test negativ la infecția cu Covid
Austria. Oamenii merg la coafor doar cu un test negativ la infecția cu Covid

În prezent, în Austria, trebuie prezentat un test de coronavirus negativ pentru a trece pe la coafor, efectuat cu maximum 48 de ore înainte de sosirea la salon. Din acest motiv, mulți clienți anulează programările, în special în zonele rurale.

Autoritățile austriece au anunțat, ieri, că saloanele de înfrumusețare își pot relua activitatea, însă clienții trebuie să prezinte un test de tip PCR sau antigen pentru infecția cu noul coronavirus efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii.

Un reprezentant al industriei în Camera de Comerț, Wolfgang Eder, identifică aici o diviziune urban-rurală: colegii din zonele rurale i-au raportat despre refuzurile clienților, deoarece nu au putut efectua un test.

Doar rezultatele testelor PCR oficiale sau ale testelor antigenice sunt valabile pentru confirmare a testului, Potrivit Ministerului Sănătății, autotestele, inclusiv testele școlare, nu sunt valabile, informează vienna.at.

Începând din 10 februarie, și românii care vor să călătorească în Austria trebuie să prezinte la intrarea în țară rezultatul negativ al unui test de tip PCR sau antigen pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel