Austria. Îngrijitoare româncă, semnal de alarmă: „În aceste vreme nesigure, lipsa de scrupule, la fel de periculoasă ca virusul!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Roxana, o îngrijitoare româncă din Austria, a lansat astăzi un semnal de alarmă pe rețelele sociale, susținând că era să fie victima unei înșelătorii.

Potrivit româncei, totul a avut loc ieri, atunci când a ajuns la serviciu și a primit un telefon conform căruia o informa că fata pensionarei pe care o îngrijește are coronavirus, iar ea, colega ei și pensionara vor trebui să fie testate cât mai repede. În acest sens, vor trimite la domiciliu o ambulanță.

„Pentru că trăim și lucrăm în condiții foarte nesigure, aș vrea să vă povestesc experiența trăită de mine ieri, și în același timp să vă atenționez să fiți prevăzători, mai prevăzători decât am fost până acum. Dar să vă povestesc ce s-a întâmplat: ieri am ajuns la locul de muncă, colega a rămas și ea cu mine pentru că pe la ora 14 a venit mașina să o ia, iar pe la 10.30 a sunat telefonul. La telefon era un domn care ne spune că fata doamnei pe care noi o îngrijim are coronavirus, iar noi trebuie să ne testăm toate trei și vor trimite ei o ambulanță. Recunosc că nu am reacționat foarte bine, am intrat în panică și nu am cerut informații acelui domn, dar am sunat imediat ceilalți membri ai familiei, i-am informat despre ce se întâmplă, iar ei și-au dat seama că este un truc pentru a intra în casă”, povestește Roxana pe Facebook.

 

„Nu lăsați nicio persoană necunoscută în casă”

 

Românca mai spune că imediat l-a sunat pe nepotul pensionarei, care este doctor, și l-a informat cu privire la această situația și a sfătuit-o să nu deschidă ușa. Totodată, a luat legătura și cu fata care se presupunea că avea coronavirus care a informat-o pe Roxana că este la serviciu și că nu are niciun simptom de coronavirus.

„Stând de vorba cu familia, am realizat și eu ca ceva nu este în ordine, dar cam în 10 minute a sunat cineva la interfon, nu am deschis pentru că eram la telefon cu nepotul bătrânei, care este medic, iar el mi-a zis să nu deschid. Apoi a sunat și fata doamnei, care era la muncă, nu are nici un simtom de boală și nici nu se punea problema că ar avea acest virus.

Deci, dragi colegi, aveți grijă! În aceste vreme nesigure, răutatea oamenilor și lipsa lor de scrupule este la fel de periculoasă ca și acest virus. Dacă primiți telefoane ciudate, verificați, cereți informații, consultați-vă cu familiile dacă este posibil. Nu lăsați nicio persoană necunoscută în casă, indiferent ce vă spune: ca este medic, avocat, instalator sau mai știu eu ce le trece prin cap... NU LĂSAȚI PERSOANE NECUNOSCUTE ÎN CASĂ! Aveți grijă de voi, fiți prevăzători, luați-vă toate măsurile de siguranță”, a conschis Roxana în mesajul ei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel