Austria impune CARANTINĂ pentru români și își îndeamnă cetățenii să părăsească România

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Sursa foto: captură video krone.at
Sursa foto: captură video krone.at

Austria impune carantină pentru români. Totodată, își îndeamnă cetățenii să părăsească România cât mai repede cu putință. 

Austria a emis avertizări de călătorie pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, care a invocat o înrăutăţire a situaţiei legate de COVID-19 în aceste ţări, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Orice persoană care soseşte din cele trei state menţionate trebuie să fie plasată timp de două săptămâni în carantină sau să facă dovada unui test negativ (la COVID-19), au declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz şi ministrul de externe Alexander Schallenberg, într-o conferinţă de presă.

Autoritățile din Austria au ridicat alerta de securitate la nivelul 6 în cazul României, Bulgariei și Republicii Moldova. Acest lucru se traduce printr-o serie de recomandări, printre care și îndemnul adresat cetățenilor austrieci din aceste țări să le părăsească cât mai repede.

Austria impune carantină pentru români, după creșterea cazurilor de infectare de la noi

  

Creșterea cazurilor de infecție cu noul coronavirus din România a intrat în atenția mai multor state Europene. Aseară, Ministerul de Externe din Austria a ridicat nivelul de securitate pentru România la nivelul 6, relatează publicația Kurier.at.

”Există un avertisment cu privire la călătoriile în această țară. Austriecii care se află în prezent în această țară sunt îndemnați să contacteze autoritatea reprezentativă austriacă responsabilă sau cel mai apropiat reprezentant al unui stat membru al UE. Austriecii care trăiesc în această țară sunt sfătuiți să părăsească țara”. Așa se definește cel mai înalt nivel de securitate 6 conform Ministerului de Externe.

Tările pentru care s-a ridicat nivelul de alertă sunt România, Bulgaria și Republica Moldova, pentru toate aceste state fiind impusă măsura de carantină. 

Controale mai dure la granița cu Ungaria

 

Potrivit sursei citate, Consiliul de Miniștri a decis înăsprirea controalelor la frontierele de est și sud. Astfel, Guvernul va dubla controalele la frontiera cu Ungaria și Slovenia, fiind dislocați 1.800 de polițiști. Toate autocarele vor fi verificate fără excepție.

austria nivel securitate romania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel