Austria. Bătrână de 90 de ani, torturată de îngrijitoarea româncă sătulă de „cereri excesive“: Sedată, nespălată și lăsată să rabde de sete

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O îngrijitoare româncă a fost condamnată la închisoare pentru rele tratamente aplicate bătrânei de 90 de ani pe care ar fi trebuit să o îngrijească. Femeia adusese special din România sedative pentru bătrână, pe care o maltrata, lăsând-o să rabde de sete.

Îngrijitoarea româncă de 24 de ore a fost condamnată, joi, la tribunalul penal din Graz pentru torturarea pacientei sale. Mai mult, aceasta este acuză că a furat din banii bătrânei. 

Românca a pledat parțial vinovat. Ea a mărturisit că a nu i-a acordat îngrijirile necesare, motivând că bătrâna avea „cereri excesive”. Femeia a respins acuzația de furt - 1.800 de euro. Ea a fost condamnată la un an, inclusiv trei luni, de închisoare. Românca va sta un an la închisoare parțial condiționată, obligatorie din punct de vedere juridic.

Bătrână de 90 de ani, torturată de îngrijitoarea româncă sătulă de „cereri excesive“

 

Bătrâna avea nevoie de îngrijire, dar practic era încă în stare bună. Starea i s-a schimbat când a angajat o îngrijitoare româncă. Femeia în vârstă a fost găsită într-o stare deplorabilă, deshidratată, nespălată și cu răni. Femeia efectiv nu se mai putea ridica din pat, după îngrijitoarea ei îi administra somnifere pe care le adusese special din România. Acest lucru a fost confirmat și de conducerea căminului unde românca lucra și chiar de ea, în fața instanței.

Ea a recunoscut că i-a administrat pacientei tablete pe bază de rețetă pe care le adusese din România: „I-am dat-o și a dormit bine”, a protestat inculpatul. „Este norocoasă că s-a trezit din nou", a adăugat  judecătorul Andreas Lenz.

Sedată, nespălată și lăsată să rabde de sete de românca ce o „îngrijea“

 

Ca motiv, românca de 47 de ani a declarat că a fost copleșită pentru că a fost de serviciu timp de șase luni din cauza coronavirusului. Acuzata a negat vehement acuzația de furt. Ea a luat cei 160 de euro în numerar, dar numai pentru a putea cumpăra alimente. „Nu am văzut și nu am luat niciodată bijuterii”, a protestat românca.

Familia a declarat instanței că îngrijitoarea a luat chitanțele de la alți clienți care rămăseseră în urmă în supermarket pentru a justifica banii: „Erau echipamente sportive, inclusiv un cărucior și așa ceva, mama noastră nu avea niciodată nevoie de el”, a spus nora femeii de 90 de ani. Victimele nu au dorit niciun ban: „Este important doar pentru noi să nu i se mai permită niciodată să lucreze ca asistentă medicală”, au subliniat martorii, citează Kurier.

Judecătorul a condamnat-o la un an, din care trei luni necondiționate. Femeia a acceptat sentința, iar procurorul a fost de acord. Prin urmare, judecata este definitivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel