Austria. Banda „falșilor polițiști” face ravagii în Viena. Prejudicii de zeci de mii de euro

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

O "bandă de falși polițiști" face ravagii în Viena - Austria. Într-o singură zi, mai mulți pensionari din cartierele capitalei au devenit victime ale escrocilor. Suspecții se prefac că sunt ofițeri de poliție.

O pensionară în vârstă de 82 de ani din Viena-Hietzing a fost contactată telefonic de mai multe ori de un presupus polițist. În cadrul conversațiilor telefonice, persoana necunoscută i-ar fi spus că apartamentul său este vizat de hoți. Prin urmare, doamna ar trebui să-și predea economiile și obiectele de valoare unui "coleg", un al doilea presupus polițist, "pentru protecție".

Astfel, acesta a însoțit-o apoi pe femeie la mai multe sucursale bancare. Victima a retras o sumă totală de aproape 60.000 de euro și i-a predat complicelui. În cele din urmă, bărbatul ar fi însoțit-o pe femeie acasă, unde aceasta i-ar fi predat și bijuterii în valoare de câteva mii de euro.

De asemenea, un alt bărbat de 95 de ani din Floridsdorf a fost contactat telefonic de un presupus polițist. Și în acest caz, victima a fost convinsă la telefon că apartamentul său era vizat de hoți.

În timpul convorbirilor telefonice, bărbatul a fost convins să își pună toate obiectele de valoare (bijuterii, lingouri de aur și monede) în valoare de aproximativ 40.000 de euro în fața ușii apartamentului său, de unde au fost preluați de o persoană necunoscută.    

 

,,Metoda accidentul" le-a adus autorilor 50.000 de euro

 

Alte escrocherii au folosit deja celebra „metodă accidentul”. Astfel, o pensionară de 82 de ani din Viena-Liesing a fost contactată telefonic de o presupusă polițistă. În timpul conversației, victima a fost convinsă că fiica ei a avut un accident rutier grav și a fost arestată, fiind eliberată doar pe cauțiune.

Îngrijorată, pensionara s-a lăsat manipulată și a predat unui infractor necunoscut, bani și bijuterii în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Abia după predare, victima și-a contactat rudele, aflând că informația nu era adevărată și că a fost păcălită.

 

Autoritățile din Viena avertizează cu privire la falșii polițiști


Poliția din Viena face acum apel la populație să fie atentă: "vă rugăm să luați măsuri împotriva acestor acte de înșelăciune - să vă avertizați părinții și mai ales generația mai în vârstă, despre aceste fapte.

De asemenea, poliția nu cere niciodată bani sau obiecte de valoare pentru păstrare sau protecție!", au informat autoritățile, scrie Heute.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel