Austria. Autocar cu români, la un pas de tragedie. Polițiștii s-au îngrozit când l-au văzut pe autostradă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Austria. Autocar cu români, la un pas de tragedie. Polițiștii s-au îngrozit când l-au văzut pe autostradă
Austria. Autocar cu români, la un pas de tragedie. Polițiștii s-au îngrozit când l-au văzut pe autostradă

Un autocar românesc a fost aproape de a provoca o tragedie, în timp ce călătorea pe o autostradă din Austria. 

Un echipaj de poliție a tras imediat autocarul pe dreapta, care se deplasa fără o roată. Anvelopă fusese scoasă de șofer după ce rulmentul s-a deteriorat. Cu toate acestea, șoferul autobuzului și-a continuat drumul spre România.

În timpul controalelor de trafic pe A 1, în zona municipiului Kirchstetten, polițiștii de la poliția de autostradă Altlengbach au văzut că autobuzul nu are o anvelopă pe partea stângă. Prin urmare, polițiștii au oprit autocarul. În autobuzul care plecase din Germania spre România erau zece persoane, scrie noen.at

„Din cauza deteriorării rulmentului roții, șoferul a spus că a demontat anvelopa pentru a-și continua călătoria către România, fără reparații imediate”, au spus polițiștii. Șoferul român, de 64 de ani, stabilizase axul autobuzului cu o curea de fixare. 

Oamenii legii i-au luat permisul de conducere și numărul de înmatriculare al autocarului. „Nu are voie să conducă până la stabilirea statului de drept”, a informat direcția poliției de stat.

În acest caz, sunt cercetați atât șoferul, cât și proprietarul autocarului.

 

Vezi și: Polițiștii din Austria, șocați când au verificat un șofer român de camion: Conducea de aproape 20 de ore încontinuu

 

Ofițerii postului de poliție rutieră Schönberg, Austria, au sancționat mai multe infracțiuni, luni după-amiază, când au verificat un român de 32 de ani la volanul camionul său. Printre altele, acesta călătorea cu cardul tahograf al tatălui său. 

Polițiștii austrieci au tras pe dreapta camionul românului din trafic, la punctul de control Brenner, luni, în jurul orei 17.45. În timpul unei verificări amănunțite a șoferului și a vehiculului,  au constatat mai multe infracțiuni.

"Când a fost întrebat, bărbatul de 32 de ani a recunoscut că a folosit la rândul său cardul tahograf auto a tatălui său cel puțin în ultimele 28 de zile", a precizat poliția. În cele din urmă, el a predat acest card ofițerilor de poliție.

Prin fuzionarea celor două carduri, au putut fi stabilite 24 de încălcări grave la regimul circulației pe drumurile publice. Cele  mai grave fiind în domeniul timpilor de conducere și de odihnă. Într-o zi, bărbatul a condus camionul mai mult de 19 ore la rând. 

În cazul tânărului șofer a fost încasată o cauțiune provizorie. Bărbatul de 32 de ani va fi reclamat la poliția din Innsbruck.

Citește mai multe AICI.

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel