Austria - au furat bere în valoare de 1,7 milioane de euro

Elena Didila |
Data publicării:
Fotografie creată de ELEVATE, de la Pexels
Fotografie creată de ELEVATE, de la Pexels

24 de presoane au fost implicate în furtul de bere de la o fabrica din Graz, Austria.

Procesul extrem de mediatizat a început luni. Este vorba de 24 de persoane care sunt acuzate că ar fi furat bere în valoare de milioane de euro în timp ce lucrau la o fabrică de bere din Graz, a informat postul ORF, citat de ziarulromânesc.at

Inculpații sunt acuzați și de infracțiuni printre care delapidare și evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor, infracțiunile au început încă din ianuarie 2009 dar au fost descoperite abia în urma unui pont anonim în 2017. La momentul respectiv, în plângerea anonimă se menționa că trei angajați furau de ani de zile bere și băuturi nealcoolice.

Berăria Puntigam a investigat, plantând camere ascunse care au descoperit o operațiune la scară largă care a implicat inițial peste 50 de suspecți.

 

Un câștig de 400 de euro lunar din produsele declarate defecte 

Potrivit acuzației, persoanele implicate declaeau lunar o anumita cantotate de bere ca fiind „produs defect”, permițându-le astfel să o scoată din circuit și să o vândă. Pe măsură ce schema a funționat și sumele s-au extins, s-au implicat mai mulți lucrători.

Prin aceste practici mulți dintre inculpați ar fi beneficiat de un venit lunar suplimentar de peste 400 de euro de-a lungul anilor.

Se spune că unul dintre supraveghetori a înlesnit un furt de bere în valoare de 50.000 de euro în timp ce privea în altă parte. Toți acuzații sunt cetățeni austrieci cu vârsta cuprinsă între 39 și 64 de ani, a spus ORF.

Avocații apărării au anunțat că unii dintre inculpați își vor recunoaște parțial vinovăția în instanță.Totuși, mulți vor susține in fața instanței că sunt nevinovați, afirmând că practica de a aduce acasă ”produse defecte” era una „obișnuită” și că unele cantități pretinse de procurori „nu erau adevărate”.

Un verdict este așteptat la sfârșitul lunii mai. Cei patru principali inculpați ar putea risca o pedeapsă cu închisoare de până la zece ani.

 

Citește și...

Austria. Un român de 19 ani a pus polițiștii în alertă: „Arma jos! Vino afară sau intrăm!”

Scene violente au avut loc ieri seară în Vienna-Hernals din Austria după ce un tânăr român de 19 ani a intrat cu o armă într-un magazin de tutun ca să-l jefuiască....continuă știrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel