Austria. Un român a ucis o femeie în plină stradă după ce i s-a amânat transportul cu autocarul

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură heute.at
Sursa foto: captură heute.at

Un român, în vârstă de 38 de ani, a ucis o femeie, în vârstă de 83 de ani, în plină stradă, în Austria, cu zeci de lovituri de cuțit. 

Potrivit heute.at, procesul lui Ioan a fost reluat astăzi, după două amânări cauzate de pandemia de coronavirus.

Românul s-a născut la Vișeu de Sus și a fost crescut într-un orfelinat de la 7 ani. A făcut ucenicia ca bucătar și a fost angajat într-un restaurant. În 2005, Ioan și-a ucis angajatorul, l-a înjunghiat cu numeroase lovituri de cuțit, și a fost condamnat la 17 ani de închisoare, dar a fost eliberat condiționat după 12 ani, pe 19 decembrie 2017.

După eliberarea din închisoare, Ioan a rămas fără adăpost și a ajuns la Gloggnitz pe 11 august 2019 și un alt român l-a dus la o fermă de cai, unde a fost angajat. Numai că acolo a făcut scandal din prima zi, iar după trei zile proprietarul fermei și soția lui au decis să-l concedieze.

 

A furat un cuțit de bucătărie cu lama de 16 centimetri

 

Cum Ioan era deja violent și amenințător, proprietarii fermei au chemat poliția. I-au plătit românului un bilet de autocar să se întoarcă în țară, l-au dus în stație. Numai că acolo au aflat că autocarul nu mai pleca, pentru că s-a defectat. Oamenii i-au plătit românului cazare o noapte, obligați de poliție. A doua zi au venit la hanul unde era cazat Ioan, ca să se asigure că acesta pleacă. Din nou autocarul nu a venit și polițiștii au aflat de la firma de transport că abia următoarea zi la ora 21 va veni unul. Fermierii au mai plătit o noapte de cazare. Din acel moment Ioan a dispărut în micuțul orășel austriac. Românul a rătăcit apoi prin zonă, a dormit o noapte în pădure, a cerșit bani în oraș. Într-un magazin, a furat un cuțit de bucătărie cu lama de 16 centimetri.

Pe 16 august, el văzut-o pe Elfriede P. pe stradă și a urmărit-o pe pensionara de 83 de ani câteva minute. Când Ioan P. a simțit că nu este observat, a a atacat-o pe femeie din spate, a apucat-o de cap și a lovit-o cu cuțitul de 12 ori pe cap, gât, și spate. I-a tăiat practic gâtul femeii, care a murit rapid.

 

Ioan a recunoscut crima

 

În martie, la prima audiere, Ioan a recunoscut crima dar a spus că are un singur regret: că a confundat victima. El intenționa să o ucidă pe soția fermierului, dar abia când a întors victima cu fața spre el a descoperit că nu era persoana căutată. Nu a avut niciun regret pentru crimă în sine.

Un expert a declarat în fața instanței că românul e psihopat, astfel că procurorul a cerut închisoare pe viață sau internarea tot pe viață într-o clinică securizată de psihiatrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel