Austria, pusă la colţ de UE pentru politica alocaţiilor pentru copiii cetăţenilor străini

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Comisia Europeană a declanşat o procedură de trimitere în justiţie împotriva Austriei pentru regulile sale de ajustare a alocaţiei pentru copiii lucrătorilor străini în funcţie de nivelul de trai din ţara unde trăieşte copilul, informează miercuri DPA.

Această politică este discriminatorie "căci înseamnă că unii lucrători mobili ai UE din Austria care contribuie pe deplin la economia austriacă, ca mână de lucru şi sistem de securitate socială primesc beneficii mai mici", au declarat joi responsabili UE.

Potrivit acestor reguli, beneficiile pentru familii sunt calculate conform unui indice al nivelurilor naţionale de putere de cumpărare, ceea ce înseamnă că lucrătorii ale căror familii trăiesc în ţări vecine din UE, precum Ungaria şi Slovacia, primesc mai puţini bani decât omologii lor din Austria.

Comisia s-a adresat Austriei în acest sens la scurt timp după introducerea acestor politici în ianuarie 2019 pentru a-şi exprima îngrijorarea. Dar răspunsul Vienei nu a convins executivul european, responsabil de monitorizarea respectării de către statele membre a legislaţiei UE.

Această politică contravine regulilor blocului comunitar în materie de coordonare a securităţii sociale şi de liberă circulaţie, potrivit unui comunicat al Comisiei.

Austria este de acum deferită Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), instanţa supremă a blocului comunitar care poate ordona ţării să-şi modifice regulile, sub ameninţarea ultimă de aplicare a unor amenzi severe.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel