Austria. O camionetă s-a răsturnat în timp ce încerca să scape de urmărirea poliţiei: Mai mulți migranți și-au pierdut viața

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Austria. O camionetă s-a răsturnat în timp ce încerca să scape de urmărirea poliţiei: Mai mulți migranți și-au pierdut viața. FOTO: captură heute.at
Austria. O camionetă s-a răsturnat în timp ce încerca să scape de urmărirea poliţiei: Mai mulți migranți și-au pierdut viața. FOTO: captură heute.at

Trei migranţi clandestini au fost ucişi şi mai mulţi alţii răniţi sâmbătă în Austria, după ce o camionetă care-i transporta şi care încerca să scape de urmărirea poliţiei s-a răsturnat, relatează agenţia APA citată de AFP.

Accidentul a avut loc la Burgenland, aproape de frontiera cu Ungaria.În total 20 de persoane, printre care şi copii, erau înghesuite în partea din spate a camionetei. Doi bărbaţi şi o femeie au murit în urma răsturnării camionetei, iar şoferul acesteia a fost arestat.

Ministerul austriac de Interne a anunţat în luna mai destructurarea unei reţele care a ajutat zeci de mii de migranţi ilegali să pătrundă din Ungaria în Austria, majoritatea sirieni.

În anul 2005 au fost găsiţi într-un camion închis ermetic 71 de migranţi, inclusiv copii, morţi prin asfixiere. Aceştia au decedat aparent în Ungaria, dar au fost descoperiţi de partea austriacă a frontierei.

 

„Moartea tragică arată brutalitatea traficanților”

 

„Moartea tragică a trei persoane la punctul de trecere Kittsee/Jarovce arată încă o dată brutalitatea și lipsa de scrupule a mafiei de contrabandă. Oamenii sunt ademeniți cu promisiuni complet false și își riscă viața în acest proces. Acțiunea hotărâtă împotriva acestei forme de criminalitate organizată este mai relevant și mai important ca niciodată. După cum arată incidentul de astăzi, viețile oamenilor nu contează pentru mafia contrabandistului - moartea lor este pur și simplu acceptată”, a declarat ministrul de Interne Gerhard Karner (ÖVP).

Iar parlamentarul Ewald Schnecker (SPÖ) a criticat. „Acest incident tragic arată încă o dată că problemele nu pot fi rezolvate prin retorică și PR, ci acceptând realitățile și căutând și implementând soluții politice. Avem nevoie de centre de proces în afara Europei cât mai curând posibil. Acest lucru i-ar priva pe contrabandişti de modelul lor de afaceri şi ar salva oamenii de căile de evacuare periculoase”, a cerut Schnecker de la ORF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel