Austria. Muncitor român, găsit mort chiar în seara în care a ajuns la fermă. Viorel a lăsat în urmă două fetițe și o soție îndurerate

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Un român a murit în seara în care ajunsese în Austria, la ferma în care lucra sezonier și culegea hrean. Viorel a lăsat în urmă, la Bălțați, doi copii orfani de tată.

Românul, în vârstă de 48 de ani, Viorel Bodescu, a plecat la muncă în Austria pe 23 octombrie, iar când a ajuns acolo, peste noapte, a fost găsit de colegii săi mort în pat. Soția sa, deși nu mai are niciun sprijin și e singură, ea cu cele două fetițe, a dat în scris faptul că vrea să aducă trupul neînsuflețit acasă, ca să aibă copiii un mormânt unde să aprindă o lumânare tatălui lor. I s-a spus că are nevoie de câteva mii de euro, pentru a-și aduce bărbatul în țară, dar, pe lângă faptul că mai nimeni dintre autoritățile locale nu o ajută mãcar cu un sfat în privința procedurii, după cum spune femeia, Ramona abia dacă are bani de pâine, nici vorbă de 4000 de euro, cât ar costa să aducă acasă soțul mort, informează vremeanoua.ro.

Ramona Bodescu, soția bărbatului care a murit în Austria, în localitatea Siebing, în noaptea de 23 spre 24 octombrie, spune că nu ar putea vreodată să lase trupul neînsuflețit abandonat în altă țară sau să dea semnătură să fie incinerat.

„Mi-a spus un domn de la Ambasadă, dacă sunt de acord să fie incinerat acolo și am dat semnătură că nu. Am spus că eu vreau să îl aduc acasă, în sat la noi. Știu că e vorba de bani mulți, dar poate că așa cum au fost și alți oameni necăjiți ajutați, poate vom fi și noi sprijiniți, ca să îl aducem pe Viorel acasă. Unde se vor duce fetele mele să aprindă o lumânare, dacă îl abandonăm acolo? Poate ne ajută cineva, că au mai fost cazuri care, tot așa, cum sprijinul oamenilor cu milă și suflet bun, cei decedați în altă țară au fost aduși la casele lor”, spune Ramona.

 

Viorel muncea sezonier în Austria de 4 ani

 

Viorel era singurul sprijin al familiei. Muncea sezonier în Austria de 4 ani, în agricultură. Acum plecase la cules hrean. Era împreună cu alți consăteni, cu care se înțelegea bine. Bărbații ajunseseră cu toții la cazare în Austria și toți stăteau afară, de vorbă.

În seara aceea, Viorel a spus că se duce să se culce. Când au intrat în casă colegii lui, l-au găsit în pat, iar, la un moment dat, când s-au uitat mai atent, au văzut că nu mai mișca deloc.

Primele informații arată că a fost vorba despre un infarct, soția sa spunând că Viorel avea probleme cu tensiunea și lua tratament pentru asta. Femeia crede că stresul și necazurile l-au omorât.

„Nu știu, dar de data aceasta, când a plecat, parcă a presimțit ceva. Tot drumul până acolo vorbeam și îmi spunea „să mă mai suni”. Și-l sunam, vorbeam. Apoi iar îmi zicea, dar să mă mai suni. Niciodată nu spunea așa. Mi-a spus că vrea să ajungă, să își facă baie și să se culce. Și altceva nu mi-a mai spus. Acum mi-e teamă să nu cumva să nu reușesc să strâng acești bani, ca să fie ars pe acolo, pe la crematoriu”, spune Ramona Bodescu.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy