Australia. ALERTĂ! Un mort și doi răniți, după un ATAC în Melbourne

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

O persoană a murit înjunghiată şi alte două au fost rănite vineri într-un atac cu cuţitul care a avut loc în plin centrul oraşului australian Melbourne, unde poliţia a rănit prin împuşcare un bărbat care agita o armă albă.

Poliţia din statul Victoria, în sud-estul Australiei, a explicat că forţele de ordine au răspuns iniţial unei alerte privind o maşină incendiată, însă odată ajunşi la faţa locului, poliţiştii au descoperit că mai multe persoane fuseseră înjunghiate. Incidentul s-a produs în cartierul de afaceri al oraşului Melbourne, situat în centru, în jurul orei locale 16:20 când oamenii plecau de la birou înainte de weekend.

Potrivit agenţiei dpa, unii martori au relatat că au auzit mai multe explozii, în contextul în care o maşină a ars în apropiere de Bourke Street, în centrul oraşului Melbourne.

Bărbatul rănit a fost arestat la locul faptei şi dus la spital în stare critică, a indicat poliţia din statul Victoria (sud-est). Câteva persoane au primit îngrijiri pentru răni provocate de cuţit.

''Paramedicii au tratat trei persoane la locul faptei'', a indicat serviciul de ambulanţă din Victoria, precizând că alte trei persoane au fost duse la spital.

''Un bărbat a fost arestat la locul faptei şi a fost transportat în stare critică sub escortă la spital'', a declarat comisarul David Clayton, potrivit AFP. Clayton a adăugat că o persoană a murit la locul incidentului şi alte două primeau îngrijiri. ''Pentru moment nu a fost făcută o conexiune cu terorismul. Dar păstrăm deschisă posibilitatea cu privire la eventuale legături. Abia am început ancheta'', a menţionat comisarul citat.

Potrivit poliţiei, nu au fost însă stabilite circumstanţele exacte ale atacului. Zona a fost securizată şi trecătorii sfătuiţi s-o evite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel