Aurescu anunţă că MAE intervine pentru fluidizarea traficului la graniţa Germaniei

Andreea Cosma |
Data publicării:
Bogdan Aurescu (sursa foto: gov.ro)
Bogdan Aurescu (sursa foto: gov.ro)

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a declarat marţi că MAE a întreprins demersuri pe lângă autorităţile germane pentru a vedea care sunt soluţiile de fluidizare a traficului la frontieră.

Precizările au fost făcute în cadrul unor declaraţii de presă comune susţinute la sediul MAE, alături de ministrul Afacerilor Externe şi Europene al Republicii Slovacia, Ivan Korcok, care efectuează o vizită oficială la Bucureşti.

"Am amintit în discuţia noastră şi despre măsurile restrictive care au fost adoptate recent la graniţă de către autorităţile germane şi care au afectat în ultima vreme în special transportatorii, inclusiv transportatorii români. Doresc doar să vă informez că Ministerul Afacerilor Externe a întreprins deja demersuri atât în plan bilateral, pe lângă Ambasada Germaniei de la Bucureşti, de asemenea, ambasada României la Berlin întreprinde demersuri pe lângă autorităţile germane pentru a vedea care sunt soluţiile pentru remedierea acestor blocaje în cel mai scurt timp. Au fost de asemenea efectuate demersuri pe lângă Comisia Europeană şi de asemenea vă informez că ambasada României la Praga este în dialog cu autorităţile cehe în vederea asigurării unor soluţii care să permite fluidizarea traficului la frontiera cu Germania. Misiunile noastre, atât de la Berlin cât şi de la Praga, sunt pregătite să acorde sprijin consular specific celor afectaţi de aceste măsuri", a spus Aurescu.

Citeşte şi: Germania extinde până în martie restricţiile de intrare în ţară dinspre zonele de risc ridicat

Cozi de aşteptare de mai mulţi kilometri s-au format luni pe autostrăzile din Cehia la graniţa cu Germania, din cauza noilor restricţii de intrare impuse de Berlin la frontierele de sud-est şi sud, care au provocat perturbări ale transporturilor şi pun în pericol lanţurile de aprovizionare, a relatat dpa.

Germania a impus duminică restricţii de intrare la graniţele cu Cehia şi Austria, în Tirol, din cauza îngrijorărilor provocate de prezenţa noilor tulpini mai infecţioase de coronavirus în aceste regiuni.

Excepţii se fac pentru lucrătorii transfrontalieri esenţiali, inclusiv şoferii de TIR, şi pentru cetăţenii germani şi străinii rezidenţi în Germania. Aceste persoane trebuie să se înregistreze online şi să prezinte la frontieră un test negativ, nu mai vechi de 48 de ore, la coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel