Aurelian Bădulescu, insulte și gesturi obscene către consilieri: „Criminală!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a arătat, astăzi, gesturi obscene către consilierii USR care s-au opus unui proiect referitor la acordarea titlului de cetăţean de onoare unor medici.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti s-a aflat, miercuri, un proiect care vizează acordarea titlului de cetăţean de onoare medicilor Monica Desiree Dragomir, Institutul Oncologic; Ioana Marina Grinţescu, Spitalul Clinic de Urgenţă; Cătălin Cîrtoveanu, Spitalul Marie Curie; Narcis Copcă, managerul Spitalului Sf. Maria; Vlad Anton Iliescu, Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu; Irinel Popescu, Insitutul Clinic Fundeni; Cristian Ioan Stoica, Spitalul Foişor; Igor Tudorache, şeful programului de transplant pulmonar şi cardio-pulmonar în Departamentul de chirurgie cardiacă, toracică şi vasculară al Universităţii de Medicină din Hanovra, Germania.

Prezenţa medicului Narcis Copcă pe listă a generat opoziţia consilierilor USR. Ana Ciceală a vorbit despre problemele din sistemul medical şi a afirmat că acordarea titlului unor persoane ca Narcis Copcă nu îşi are rostul.

Astfel, potrivit News.ro, viceprimarul Aurelian Bădulescu a numit-o „criminală” şi a arătat semne obscene către consilierii USR.

 

Aurelian Bădulescu: „NU în acel context”

 

Într-o declarație acordată Știrilor PRO TV, Aurelian Bădulescu a explicat că totul a pornit de la o discuție cu un alt consilier general, un consilier de la PSD, care l-ar fi întrebat dacă este de acord cu o altă temă, un alt proiect, iar viceprimarul Aurelian Bădulescu i-ar fi arătat degetul, ceea ce ar fi însemnat, potrivit explicației sale, „NU în acel context”.

Narcis Copcă este managerul Spitalului Clinic Sf. Maria din Capitală. În perioada 2016 - 2017, Vlad Voiculescu, la acea vreme ministru al Sănătăţii, a avut îndelungi dispute, atât cu primarul Gabriela Firea, cât şi cu medicul Narcis Copcă, pe tema activităţii de transplant de la unitatea medicală.

Duminică, Firea l-a elogiat pe Copcă în contextul anunţului vizând al 52-lea transplant hepatic realizat la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti, vorbind despre profesionalismul echipelor coordonate de Agenţia Naţională de Transplant, care diminuează efectele "campaniilor de denigrare" promovate de "unele ONG-uri", care au avut ca scop "obţinerea de foloase necuvenite prin transferul pacienţilor români în străinătate".

În prezent, Firea şi Voiculescu sunt competitori în cursa pentru Primăria Capitalei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel