Aurelian Bădulescu: "#REZIST este creaţia dreptei. Intervenția din 10 august este creația stângii"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, joi, după audierea sa la DIICOT, că mişcarea #Rezist este creaţia dreptei, iar intervenţia jandarmilor din data din 10 august 2018 este creaţia stângii.

"#Rezist este creaţia dreptei. Intervenţia este creaţia stângii. Resursele şi modul în care fenomenul 'Rezist' a contribuit la creşterea presiunii publice este de evidenţă. Uitaţi-vă cine a rămas lângă preşedintele Klaus Iohannis, personajele pe care le-aţi văzut în Piaţă, care fac poze cu domnul Klaus Iohannis, şi uitaţi-vă în dreapta, că trebuie să dea explicaţii dacă şi cum s-a intervenit pe 10 august. Eu pot să spun că stânga şi dreapta au creat 10 august 2018", a spus Bădulescu.

Viceprimarul a mai spus că procurorii au întrebat despre complicităţi politice, despre intervenţia politicului în actul de decizie al structurilor de forţă, de construcţiile din piaţă şi cine au fost generatorii în timp ai acestei activităţi de rezistenţă a Pieţei.

"Procurorii accentuează pe existenţa a doi actori. Dreapta şi stânga politică. La acest moment sunt interesaţi de modul în care au fost deciziile luate din punct de vedere politic şi dacă au fost percepute la nivelul Ministerului de Interne, dar şi modul în care strada, reformiştii au crescut în timp, cine i-a finanţat şi care au fost vectorii care i-au manipulat şi instigat în acest sens. S-a discutat despre finanţarea străzii, despre personajele care au titularizat activităţile din stradă care au crescut în tensiune şi au ajuns la maturitate în data de 10 august şi, o chestiune de noutate, figurile politice din 10 august aflate în Piaţă. Pentru că aşa cum vă aduceţi aminte, în acea dimineaţă, era printre cei care titularizau ceea ce urma să fie şi actualul prim-ministru", a precizat Bădulescu.

 

Bădulescu: "#REZIST, creaţia dreptei"

 

El a adăugat că a discutat şi despre apelurile publice pe care le făcea preşedintele României în anul 2017.

"Cu siguranţă, dreapta, obosită la acel moment, cu un preşedinte care ieşea în rândul populaţiei şi invita la o chestiune care era doar declarativă, apărarea statului de drept, a dus în acest sens. Construcţia de la 2017 până în prezent este una tipică formaţiunilor politice care au ceva de pierdut sau altele care au ceva de câştigat", a afirmat Bădulescu.

El a arătat a mai discutat cu procurorii şi despre Carmen Dan şi Liviu Dragnea şi că, de asemenea, va mai fi audiat în acest dosar şi în luna ianuarie.

"Binomul este o expresie pe care eu am acreditat-o, este vorba de binomul Carmen Dan şi domnul Dragnea, (...) am lămurit şi aceste aspecte, s-a pus în discuţie modul în care deciziile luate în Kiselleff se implementau ca măsuri la Ministerul de Interne", a mai declarat viceprimarul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel