AUR: Unirea, unica soluție pentru asigurarea securității populației din Republica Moldova

Alexandra Curtache |
Data publicării:
AUR: Unirea, unica soluție pentru asigurarea securității populației din Republica Moldova
AUR: Unirea, unica soluție pentru asigurarea securității populației din Republica Moldova

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă recentele incidente petrecute în regiunea transnistreană și îndeamnă Parlamentul de la Chișinău să voteze de îndată reunificarea cu România, ca „singură cale de a proteja populația dintre Prut și Nistru de pericolele unei eventuale invazii ruse”.

„Republica Moldova nu mai poate rămâne mult în zona gri pentru că asta presupune riscuri, amenințări și pericole. Vedem ce se întâmplă acum în regiunea transnistreană, la o aruncătură de băț de Chișinău. Reîntregirea națională este singura soluție de securitate reală pentru populația dintre Prut și Nistru”, a declarat deputatul AUR George Simion.

„Atacarea clădirii așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol, urmată de distrugerea unor facilități tehnice ale unui centru radio de la Maiac – Grigoriopol au aspectul unor provocări destabilizatoare și urmăresc extinderea războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova. Reunirea cu România prin mijloace pașnice, pe calea voinței parlamentelor de la Chișinău și București, reprezintă unica soluție pentru ca al doilea stat românesc, Republica Moldova, să nu intre în spirala conflictului sîngeros de la Răsărit”, a precizat senatorul AUR Claudiu Târziu.

 

Mai multe explozii au fost auzite în regiunea separatistă Transnistria

 

Două antene radio au fost avariate de explozii în Transnistria, a anunțat Ministerul de Interne, potrivit Sky News.

Exploziile s-au produs în satul Maiac marți, la orele 6.40 și 7.05. Niciun locuitor nu a fost rănit în urma exploziilor, susțin sursele.

Alte explozii au avut loc luni la Ministerul Securităţii de Stat din Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldoveneşti Transnistria. Oficiali de la ministerul de interne al regiunii separatiste au declarat că asupra clădirii s-a tras de către atacatori necunoscuţi cu lansatoare de grenade.

Regiunea separatistă este recunoscută la nivel internațional ca parte a Republicii Moldova, dar este ocupată de trupele rusești de la destrămarea Uniunii Sovietice.

Un general rus a declarat săptămâna trecută că unul dintre obiectivele Moscovei este de a stabili un alt „punct de acces" în Transnistria din Ucraina.

Acest lucru ar putea însemna ocuparea coastei ucrainene a Mării Negre, inclusiv a orașului-port Odesa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel