Augustin Zegrean: „Trebuie făcută o Lege a pensiilor corectă, nu să modificăm în fiecare săptămână”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale, a declarat la B1 TV, că problema pensiilor speciale poate fi rezolvată prin elaborarea unei Legi a pensiilor corectă și predictibilă, așa încât fiecare, atunci când își alege o meserie, să știe ce salariu și ce pensie va avea. 

Augustin Zegrean a mai afirmat că s-au făcut nenumărate modificări la Legea pensiilor, rezultatul fiind că acum nu e nimeni mulțumit. Afirmațiile au fost făcute în contextul în care pe internet circulă o petiție prin care se cere organizarea unui referendum privind eliminarea pensiilor speciale.

„Dacă cere eliminarea pensiilor speciale, pot s-o facă deoarece în Constituție spune că poporul român e suveran, suveranitatea aparține poporului, care se exercită prin organele sale alese sau prin referendum. Dar trbeuie să respectate toate regulile, de la adunarea semnăturilor până la votarea legii în Parlament. E complicat, am mai avut multe încercări unele eșuate, foarte puține reușite, pentru că procedura e destul de complicată. Tot la Parlament se ajunge, că Parlamentul votează legea. Dacă vrea o face, dacă nu, nu. De cele mai multe ori Parlamentul nu a vrut s-o facă.

Există posibilitate de a se face o Lege a pensiilor corectă. O lege corectă, nu să modificăm în fiecare săptămână Legea pensiilor. Au fost nenumărate modificări la Legea pensiilor și au reușit să nemulțumească pe toată lumea. S-ar putea face o Lege corectă a pensiilor, o lege predictibilă și previzibilă ca omul, când își alege o meserie, să știe că va avea acel salariu și acea pensie. Vedeți că sunt niște slogane electorale de fiecare dată din 4 în 4 ani: tăiem pensiile speciale, rezolvăm dosarul Revoluției, dosarul 10 August”, a declarat Zegrean, la B1 TV.

 

Ce spune Zegrean despre impozitarea pensiilor speciale

 

Anterior, fostul președinte al CCR a afirmat că nu pot fi impozitate doar pensiile speciale.

„Dacă vor să impoziteze pensiile speciale, să le impoziteze la fel pe toate. Nu poți să faci deosebire între unii și alții. O să spună acuma unii că cei cu pensii speciale au pensii mari. Asta nu justifică să impui un impozit de 99% cum am auzit de la televizoare. Orie le taie de tot și nu le mai dă deloc. Au majoritate în Parlament și nu îi mai oprește nimeni. Practica CCR este constantă. Nu se pot tăia pensiile speciale zice CCR”, a susținut Augustin Zegrean.

Acesta a mai spus că pensia nu mai e contributivă: „Pensia e cât vrea Guvernul prin punctul de pensie. Valoarea punctului de pensie nu are nicio legătură cu contribuția cetățenilor. Dacă contribui mult sau puțin, tot dracu ăla-i!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel