Augustin Zegrean, după deciziile CCR: Președintele nu a fost ALES acolo ca să fie PĂPUȘĂ

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Curtea Constituțională a admis sesizarea Guvernului împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, pe tema remanierii, şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională. Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, a declarat că președintele Iohannis rămâne fără puteri, asta deși poporul pe el l-a ales și de la el are așteptări.

 

"Eu am spus cu mult înainte că nu e un conflict, președintele nu e obligat să numească într-un anumit termen. Putea să semneze și azi și mâine și mai încolo, dar toți vorbim de termen rezonabil și tot felul de găselnițe. Dar nu e un conflict juridic, pentru că e o decizie mai veche a CCR care spune că e președintele și premierul trebuie să discute și, eventual, să cadă de acord asupra altei persoane.

Dacă nu vrea să semneze ce a primit deja, trebuie să refuze motivat și să fie propuse alte nume. Președintele nu spune că nu vrea să numească, ci că nu vrea să-i numească pe aceia și are dreptul să ceară o dată alte propuneri.

Nu e în regulă ce se întâmplă! Președintele e gâtuit, e lipsit de prerogative și poporul așteaptă de la el să conducă țara, pentru că poporul pe el l-a ales. Premierul nici nu a trecut prin vot.

Curtea Constituțională a admis sesizarea Guvernului împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, pe tema remanierii, şi a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională. Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, a declarat că președintele Iohannis rămâne fără puteri, asta deși poporul pe el l-a ales și de la el are așteptări., e ales ca să conducă țara! Dacă toate atribuțiile îi sunt anulate, la ce mai ținem Administrația Prezidențială? Trebuie s-o desființăm...”, a declarat Augustin Zegrean, pentru B1 TV.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel