Augustin Zegrean s-a enervat. CEARTĂ în direct cu Marinela Mititelu: Să le TAIE pe TOATE ! M-ați sunat ca să mă CERTAȚI?

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Tema tăierii pensiilor care trec de pragul de 10 000 lei a aprins spiritele la Realitatea TV. Marinela Mititelu s-a contrat în direct cu fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean. La un moment dat, Zegrean nu a mai suportat reproșurile prezentatoarei și a întrebat-o dacă scopul pentru care l-a sunat a fost să-l certe în direct. 

Vă prezentăm mai jos dialogul dintre cei doi:

Marinela Mititelu: Ce părere aveți despre impozitarea pensiilor de peste 10 000 lei? 

Augustin Zegrean: E deja o decizie a Curții Constituționale, mai veche. 

Marinela Mititelu: Da, când erați președintele CCR.

Augustin Zegrean: Decizia spune că pensiile nu pot fi reduse, afectate în nici un fel. Sigur că este o corvoadă acum. Tot de la politicieni și presă a pornit asta cu pensiile speciale. Dacă din asta se rezolvă bugetul țării, atunci să le taie de tot ! Problema este așa: dacă taie, trebuie să taie toata lumea, pentru că altfel nu va trece de CCR nici de data aceasta, pentru că suntem egali în fața legii. Ar trebui să taie și salariile, la fel. Cum adică, impozitezi pensiile progresiv, iar salariile le lași cu impozit 10 %? Păi sunt salarii mult mai mari.

Marinela Mititelu:  Păi domnule președinte, n-a fost cu dublă măsură și în 2010, atunci când CCR, al cărui președinte erați, a decis să se taie salariile, dar sa nu se taie pensiile? Acum spuneți să se impoziteze pensiile, dar să se impoziteze și salariile?

Augustin Zegrean: Nu, nu. Acum este invers. Este exact invers. 

Marinela Mititelu:  Păi asta înseamnă că CCR a aplicat atunci CCR.

Augustin Zegrean: Nu, nu, sunteți într-o gravă eroare. Poate erați prea tânără în vremea aceea.

Marinela Mititelu:  Nu, nu eram tănâră ! Chiar eu am transmis de la CCR decizia pe care ați luat-o.

Augustin Zegrean: Mă lăsați să vorbesc? Sau m-ați sunat ca să mă certați?

Marinela Mititelu: Atunci a fost de acord Curtea cu tăierea salariilor, o perioadă de timp: șase luni. Pentru că așa prevede Constituția: astfel de măsuri pot fi luate pe o periodă limitată de timp. Acum se vorbește de impozitare, de tăiere definitivă. Nu este corect ca pensiile să fie impozitate cu 90 % și salariile cu 10 % pentru că scrie în Constituție că toată lumea trebuie să aibă același tratament fiscal. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel